All inclusive resa till Spanien med barn – mat och dryck ingår i hotellpriset

All inclusive
Ät och drick så mycket du vill med all inclusive

Det har blivit allt populärare att göra en så kallad all inclusive-resa till Spanien. Med all inclusive menas att ”allt ingår”: flyg, hotell, transfer till och från flygplats, och framförallt mat och dryck på hotellet. Det är främst Mallorca och Kanarieöarna som satsat hårt på konceptet.

Man kan alltså för en relativt billig peng äta och dricka så mycket man vill på hotellet under hela veckan, och bara njuta av att vara ledig och slappna av i solen. Allt är inräknat och man slipper jaga reda på bra restauranger och barer etc.

Vi tror att själva konceptet all inclusive kommer fortsätta vara populärt framöver även om det förstås är många som fortfarande hellre föredrar att göra resan till ett äventyr, och som tycker att halva grejen med att upptäcka en ny stad eller ett nytt land är jakten på bra restauranger. All inclusive är dock ett helt underbart alternativ för den stressade barnfamiljen som hellre sitter vid poolkanten än att jaga ställen som säljer glass…

Många gånger är även aktiviteter inräknade i all inclusive-priset. Är du nyfiken på att testa på detta bekväma sätt att tillbringa semestern i Spanien på rekommenderar vi Apollo, som har fina, om än onödigt dyra, all inclusive hotell på bland annat Teneriffa, Gran Canaria, Fuerteventura och Mallorca. Störst utbud av resorts över hela Spanien hittas på Hotels.com. Det brukar dock i nästan alla fall löna sig att undvika charterbolag som Apollo och Ving och boka flyg och hotell var för sig.

Visste du förresten att det nuförtiden går att köpa riktigt billiga bostäder på såväl Mallorca som Kanarieöarna (med 90 procent finansiering)? Orsaken är att under krisåren har tusentals bostäder tillfallit banken som nu säljer dem upp till 75 procent billigare. Läs mer om bankåtertag här. 

Även om Kanarieöarna och Mallorca har det största utbudet av all inclusive resor just nu, kommer det snart även finnas fler alternativ på Solkusten som man kan boka via svenska researrangörer. Du kan till exempel, om du vill lyxa till det rejält, boka i härliga Nerja via vår systersida https://scandicfeelrentals.com/region/nerja/ Det går att lägga till champagne, fruktkorgar etc. som tilläggspaket.

Har du testat all inclusive i Spanien? Lämna gärna en kommentar nedan om hur du upplevde din semester! Tycker du att det är ett prisvärt alternativ?

Det finns flera all inclusive hotell på Mallorca
All inclusive är populärt på Mallorca