Raketuppskjutning

2013 utökar vi portfolion av bostäder och expanderar internationellt

Raketuppskjutning2013 kommer bli ett explosivt år för vår verksamhet. De inledande veckorna har börjat med en rivstart med flertalet intresseanmälningar för såväl visningar som gjorda bokningar på vår dottersida scandicfeelrentals.com. Dessutom expanderar vi i snabb takt även internationellt. Läs om den spanska bostadsmarknaden 2014.

[Uppdatering 2014. Vi har numera också ett kontor på Puerto Banus i Marbella, samt en svensk mäklare på plats i Torrevieja.]

Vårt hårda arbete har alltså börjat sprida rejäla ringar i vattnet. Vi är verkligen glada för att vi inte gav upp när tidningarnas rubriker var som mest mörka och spekulativa, och ingen vågade satsa. Olyckskorparna fick fel. Spanien gled inte ner i Medelhavet. Saker och ting har stabiliserat sig i världsekonomin, och nu vill folk köpa igen.

Förra veckan presenterade Blocket.se siffror som visar att intresset för att köpa bostad i utlandet växer kraftigt, och framförallt är svensken intresserad av den spanska bostadsmarknaden. Antalet sökningar efter spanska bostäder på Blocket ökade förra året från 79000 till 91000 (vår procentuella ökning var likartad). De mest populära områdena är Gran Canaria, Torrevieja, Mallorca, Barcelona och Nerja. Just Nerja är den sökning som ökar mest på hela topp-tio-listan vad de gäller sökningar i kategorin ”utland”.

Dessutom var mässan i Stockholm förra veckan enligt våra rapporter en stor succé. Svenskarna kommer förmodligen göra fler antal köp under året än vad man gjort under de senaste fem-sex åren.

Men internationellt är suget ännu större

Vi fick i slutet av året flertalet förfrågningar från utlandet då man gillar vår huvudmäklare Anders Larssons goda rykte och kvalitativa portfolio av bostäder. Inom kort kommer vi finnas representerade i sju länder – innan året är slut tio. Vi håller just nu på att etablera en kontakt i Ryssland och en person håller på att översätta vår sida till engelska. Men redan nu är det mäklare i bland annat Beneluxländerna, Tyskland och Frankrike som marknadsför våra bostäder.

Det internationella intresset finns främst i det övre segmentet. Det är till exempel många rika fransoser som ser sig om efter bostäder i södra Spanien på grund av skattetrycket i hemlandet etc. (det har förstås också att göra med att man kan göra riktiga klipp i lyxsegmentet just nu). I Belgien är också intresset för Spanien enormt för tillfället. Belgarna vill främst ha, vilket vi specialiserat oss på, bostäder som ger goda inkomster direkt via uthyrning.

Just detta med uthyrningsbara bostäder är ett koncept som vi från och med 2013 kan erbjuda extra tjänster inom, även för dig som inte vill att ett uthyrningsbolag ska sköta alla aspekter. Tjänsterna inkluderar städfirmor och vaktmästartjänster, etc. Dessutom kan du snabbt få igång uthyrningen av din lägenhet genom att köpa ett möbelpaket via oss. Vi kan till och med erbjuda inredningsarkitekter om du vill piffa upp din nya bostad med hjälp av ett proffs. Utöver det har vi också inlett samarbete med en sammanslutning av arkitekter i Marbella.

Nyheter spanskafastigheter.se 2013

När vi nu exponeras mot marknader som sammanlagt består av över 100 miljoner människor sätts det ytterligare press på oss att utöka databasen av objekt. Vår kundbas har helt enkelt växt sig för stor för den relativt lilla svenska marknaden. Därför har vi satt en ny medarbetare på att arbeta enkom med att ta kontakt med bostadsägare i Nerja med omnejd (ett område som de flesta investerare bedömer ha bäst framtidsvärde). Skriv till spanienkontoret@spanskafastigheter.se och anmäl intresse. Vi kommer kontinuerligt skicka uppdateringar till dig.

Vi har också fått tillgång till i princip ALLA bankobjekt på Solkusten (och övriga Spanien) men kommer endast att marknadsföra de riktiga guldkornen.

Under 2013 fortsätter vi även att utöka vår portofolio av lägenheter och hus för uthyrning då vår satsning på Nerja-uthyrning.se blev en sådan succé!

Ett samarbete för såväl uthyrning som försäljning har inletts med en ny partner i Marbella, Mijas Costa och de andra populära områdena längs västra Solkusten.

Äntligen har vi fått tag i en riktigt bra samarbetspartner på Costa Blanca! Vi kommer inom kort presentera mer av deras stora utbud av bostäder för försäljning och uthyrning. Dessutom håller vi på att förhandla med en svensk mäklare som kommer finnas på plats till hösten och styra upp vår satsning på Costa Blanca. Denna satsning kommer inte bara att koncentreras på klassiska Torrevieja, etc. Vi kommer även att satsa på de östra, lite mindre kända, delarna.

Vi håller också på att förhandla med riktigt bra aktörer i andra spanska regioner. Till hösten kommer vi erbjuda bostäder för uthyrning på bland annat Mallorca och i Baskien. Inte för att Baskien kommer att bli någon kassako direkt, men för att vi gillar området! Bara restaurangerna, som håller absoluta världsklass, runt San Sebastian är ju värt biljetten!

Uthyrnings-biten i Nerja har varit en livlina för flera mäklarfirmor under krisåren. Siffrorna vek kraftigt på sina håll, men i växande Nerja höll de sig stabila. Januari 2013 började explosivt och blev en ”all time high”-månad. Alla siffror och alla tecken, oavsett om det gäller uthyrning eller försäljning i Spanien, pekar i en riktning – uppåt.

Obs, tips på sida för dig som behöver hjälp med flytten av bohaget till Spanien.