Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Alla Hjärtans Dag present? Tips på romantisk spansk stad och så här firar spanjorerna

Alla Hjärtans Dag infaller år 2019 torsdagen den 14 februari. Cirka 60 procent av alla svenskar firar numera denna högtid och de flesta har ingen aning om vad de ska köpa, förutom en tulpan eller två. Resor fungerar dock alltid mycket bra. I fjol slogs det rekord med bokning av resor som present. De mest bokade destinationerna är städer som New York, Barcelona och Paris – samt förstås resor till solen!

Hotels.com brukar varje år köra en stor hotellrea. Priserna på bokningar av hotell är sänkta med upp till 40 procent fram till 28 februari. I fjol kunde man resa fram till 28/4 om inget annat anges. Detta brukar vara kutym. Bland annat brukar hotell i Madrid, Valencia och Barcelona ingå i rean.

Den stora resetrenden 2019 är dock att man hellre bokar en lägenhet eller hus och upplever destinationen som om man tillhörde lokalbefolkningen.

Hästdroska Nu vill den kvalitetsmedvetna resenären hellre bo lite mer avskilt, i en fräsch bostad med eget kök och pool, i ett genuint område. Vi skulle föreslå, att om du verkligen vill bjuda din käresta på något alldeles extra bokar en resa framåt våren till vår favoritstad på Solkusten, Nerja. Om du bokar ett boende på kusten via vår systersida Scandic feel rentals går det dessutom att beställa extra romantiska tillägg, som till exempel att det står en bukett blommor och champagne och väntar på er vid ankomsten. Nerja överlag är en romantisk stad, med många mysiga restauranger längs kullerstensgatorna, hästdroskor, fina och lugna stränder, promenadstråk upp mot bergen, etc.

Här bokar ni billiga flyg till Costa del Sol, och övriga Spanien.

Hur firar man Alla Hjärtans Dag i Spanien?

Sankt George är som en andra Alla Hjärtans DagPå ungefär samma sätt som i Sverige, samma datum och med blommor och besök på fin restaurang. Dock firar man ytterligare en ”kärestas dag”, Sankt Georges dag, den 23 april.

Vi pratar förstås om samme Sankt George som dödade drakar för att rädda den vackra prinsessan och som scouter världen över har som skyddshelgon. I Katalonien kallas denna dag La Diada de sant Jordi, eller El dia de la Rosa (rosens dag) och är en officiell helgdag.

Det var på 1900-talet som en bokhandlare slogs av att just detta datum (fast olika år) så dog de kända författarna Josep Pla, Miguel Cervantes och William Shakespeare, så denna dag är verkligen väl värd att fira med en ros, eller varför inte med klassisk bok som present?

Tips på presenter Alla Hjärtans Dag på Cityshoppa.

Märkt som

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv