Vackert renoverat hus i en liten genuin by, Murchas, i ”den lyckliga dalen”

[Uppdatering 13/5 2016. Huset är sålt men skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information om liknande objekt. Vi jobbar sedan sommaren 2016 med en av Granada-områdets största aktörer, och har således ett brett utbud av hus och lägenheter. Vi publicerar dock inte många av dessa då intresset bland svenskar är fokuserat på Solkusten]

Valle de Lecrin, ”den lyckliga dalen” är en mycket vacker tropisk dal i Granada-provinsen. Läs mer här.

Huset ligger vid kyrkan mitt i byn, som har 250 invånare. Härifrån har du närhet till stranden (25 min), kultur/folkliv i Granada (25 min), skidorten i Sierra Nevada (40 min) och de små moriska byarna i Alpujarra (40 min).

Murchas
Vackra Murchas

Du kan vandra flera mil genom ständigt gröna odlingar av apelsin-, citron-, mandel och olivträd. Ett arabiskt fort från 1100-talet finns också inom gångavstånd. Det finns flera golfbanor inom 30 min avstånd.

I Murchas finns ett bageri samt en liten livsmedelsaffär. I grannbyn Talará, 2 km från Murchas, finns flera livsmedelsaffärer, restauranger, barer, bank, apotek, bensinstation, läkare och tandläkare.

Huset totalrenoverades 2007 med mycket god smak till hög standard. Den spanska traditionella stilen har behållits, samtidigt som huset har getts en modern touch med fina materialval. Speciellt vacker är den spanska innergården i morisk stil och den stora takterrassen som ger möjlighet att njuta av det milda klimatet och den fantastiska utsikten. På den stora takterrassen finns en pergola. Där finns också möjlighet att bygga en mindre pool.

Huset består av tre sovrum, samtliga med inbyggda garderober och tre badrum, som är vackert kaklade i andalusisk stil. Huset är utrustat med Wi-Fi och luftvärmepump. För uppvärmning finns också väggfasta element och öppen spis/kamin.

Bottenvåningen har en öppen planlösning med en välkomnande hall och ett stort välutrustat kök med rymlig matplats. Dessutom finns en gästtoalett och en tvättstuga. Via pation/innergården når man ett förrådsrum.

En trappa upp finns ett stort vardagsrum, som har en mysig hörna med fåtöljer vid den öppna spisen och ett soffhörn med TV. På samma våning finns huvudsovrummet med eget badrum, gästsovrum samt ett gästduschrum.

På översta våningen finns, utöver takterrassen, ytterligare ett sovrum med eget badrum.

Det finns gott om fönster i hela huset, vilket ger ett bra ljusinsläppp. Samtliga fönster har fönsterluckor och samtliga rum har takbjälkar. Kök/matrum och vardagsrum har spotlights med dimmers.

Mer information om huset i Murchas:

Antal rum: 5, inklusive 3 sovrum
Övriga rum: förråd, tvättstuga
Total boyta: 218 kvm
Tomt: 105 kvm
Terrass: 65 kvm
Badrum: 3
Toalett: 1
Referensnummer: Vallelecrin
Pris: 270,000 €

Skriv till spanienkontoret@spanskafastigheter.se för mer information och bilder (vi har många fler av huset och dess omgivningar i högupplöst format)

Bilder på villan (borttagna på nya ägarens begäran)