Nyproduktion – stora radhus i Frigiliana – funktion energibesparing och estetik 


Uppdatering 11/9 2023. Mer information följer om projektet. info@spanskafastigheter.se

Nytt off plan projekt med 6 st stora radhus i Frigiliana som är berömt för sin charm och kulturella arv.

Den lilla vita byn Frigiliana nära Nerja, i Axarquia-regionen på Costa del Sol, förekommer frekvent på listor över Spaniens vackraste byar och röstas regelbundet fram som Andalusiens vackraste by av turistmyndigheten.

Vi kan nu erbjuda stora boenden i denna unika miljö med fokus på en livsstil präglad av mat, natur och konst. Våra 6 moderna radhus med privata pooler, stora källare, terrasser och privat hiss ger dig det perfekta läget i utkanten av Frigiliana – med fantastisk utsikt över havet och den vackra böljande dalen som majestätiskt kavlar ut sig nedanför husens terrasser. Alla detaljer i dessa radhus håller högsta klass och har högkvalitativ inredning i naturnära, modern stil.

Stora radhus i lyxklassen till salu i Frigiliana

Husen är en mix av funktion, energibesparing och estetik med flera fantastiska små detaljer av den entusiastiska arkitekten. Till exempel har radhusen sitt eget inglasade ljusinsläpp i den stora källaren för att förse dig med naturligt ljus året runt. Master suiten på övervåningen erbjuder en imponerande havsutsikt och en lyxig badrumsupplevelse med utsikt överetc. Medelhavet.

Privata pooler, hissar som stannar på alla våningar, solpaneler, tvättrum, fullt utrustade kök och interiörer av allra bästa kvalitet. Frigilianas charmiga gator, marknader och restauranger ligger bara ett stenkast bort från husen.

Hela övervåningens sovrum är som en hotell master suite då allt ligger öppet i samma rum med söderläge och havsutsikt från såväl säng som badkar. Walk in closet.

Energibesparande solpaneler och aerotermiska system som håller din hemmiljö skonsam för miljön. Bara det aerotermiska systemet i sig innebär en besparing på 75 %.

M2: Byggytor från 318 m2.

Pool-yta: 13,26 m2.

Referens: SF Puerto Blanquillo
Pris: Fn/a

Läggs först ut i vårt nyhetsbrev. Vi lägger alltid ut nya projekt en eller ett par veckor innan offentlig release.

Guide Frigiliana

Frigiliana är en liten by som ligger på Costa del Sol i södra Spanien, nära Málaga. Området är känt för sin naturliga skönhet, lugn och dramatiska berg och kullar, vilket lockar naturälskare och konstnärer att bosätta sig där.

Frigiliana ligger högt upp på en kulle och har en vacker utsikt över havet och den omgivande naturen. Här ringlar kullerstensgatorna fram genom landskapet som kantas av vita hus och blomstrande trädgårdar. Det finns många små butiker, restauranger och barer som serverar traditionell spansk mat och dryck.

Byn är en labyrint av smala, slingrande gator och trappor som leder upp till kärnan. Byggnaderna i Mudéjar-stil är alla vita, som man förväntar sig i en ”vit by”, med estetiska förstärkningar i form av balkonger och korgar och krukor fulla av blommor. Här finns också många små souvenir- och konsthantverksbutiker, men inte lika många som i andra platser. Frigiliana är mer diskret.

Oavsett vilket håll du går kommer du troligen hamna på byns sociala mittpunkt, Plaza de la Iglesia, med sina barer och restauranger. På sommaren skuggas torget av parasoller från den starka solen. Många av barerna du passerar säljer det lokalt producerade vinet.
Frigiliana har också en rik kulturhistoria, med spår av arabisk, romersk och kristen närvaro. Besökare kan besöka de gamla ruinerna av slottet, kyrkor och andra historiska platser.

För naturentusiaster finns det många vandringsleder i området som tar dig genom kullarna och ner till stränderna. Du kan också utforska flera naturreservat i närheten, som Parque Natural Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama, där du kan se vilda djur och fåglar.
Frigiliana har också varit en inspirationskälla för många konstnärer, med sina pittoreska landskap och charmiga byggnader.

Så om du letar efter en plats att koppla av, njuta av naturen och uppleva spansk kultur med internationell puls i Malaga, eller kustlivet i Nerja, på bekvämt avstånd är Frigiliana en plats för dig.


Det kulinariska Frigiliana

Frigiliana och dess omgivningar har ett stort utbud av restauranger och matställen som erbjuder något för alla smaker och preferenser.
I själva Frigiliana finns det många lokala restauranger som serverar traditionell spansk mat och tapas. En av de mest populära är Restaurante El Jardín, som ligger i en av byns vackraste trädgårdar och erbjuder fantastisk utsikt över dalen. Här kan du njuta av autentiska andalusiska rätter, som iberisk skinka, gazpacho och paella.
Andra bra restauranger i Frigiliana inkluderar Restaurante La Taberna del Sacristán, med utsikt över byns huvudtorg, och Bar Fandango, som serverar läcker mat och har en avslappnad atmosfär.
Oavsett vad du är sugen på, kommer du att hitta något att tillfredsställa dina smaklökar i Frigiliana och dess närhet. Utforska de olika matställena, prova nya smaker och njut av den fantastiska spanska matkulturen.


Konsten och Frigiliana

Frigiliana och dess omgivningar har en rik konstscen som attraherar konstnärer och konstälskare från hela världen. Byns pittoreska gator och vackra landskap har inspirerat många konstnärer att bosätta sig där och skapa sina verk.
I själva Frigiliana finns det flera konstgallerier och verkstäder där besökare kan se och köpa konst från lokala konstnärer. Ett av de mest populära gallerierna är Galería Krabbe, som ligger i en charmig gammal byggnad och har ett stort utbud av konst från både spanska och internationella konstnärer.

Förutom gallerierna, finns det också flera evenemang och festivaler som hyllar konsten i Frigiliana och dess närhet. En av de mest kända är ”Festival de las Tres Culturas” (Festivalen för de tre kulturerna), som hålls varje år i augusti och hyllar den arabiska, kristna och judiska kulturen som har påverkat området genom historien.

Nära Frigiliana finns också flera andra konstscener som är värda att besöka. Staden Nerja, som ligger bara en kort bilresa bort, har flera konstgallerier och verkstäder som erbjuder verk från lokala konstnärer. Det finns också flera museer och konstcentra i Málaga, som är en av de mest kända konstscenerna i Spanien. Oavsett om du är en konstnär eller en konstälskare, kommer du att hitta något att uppskatta i Frigiliana och dess omgivningar. Utforska de olika gallerierna och evenemangen, träffa lokala konstnärer och låt dig inspireras av den vackra spanska konstscenen.

Frigiliana och naturen

Frigiliana och dess omgivningar har en fantastisk natur med dramatiska bergstoppar, vackra vandringsleder och utsikt över Medelhavet. Byn ligger högt upp på en kulle och omges av grönskande kullar och dalar som för många av oss är minst lika vackert som det italienska Toscana-området. Detta gör det till en idealisk plats för naturälskare och utomhusentusiaster.
En av de mest populära aktiviteterna i området är vandring. Det finns många vandringsleder som tar dig genom den vackra naturen runt Frigiliana, med varierande svårighetsgrader. En av de mest kända leden är Río Higuerón-rundturen, en 8 km lång led som tar dig genom floden Higueróns dalgång. Andra populära vandringsleder inkluderar El Fuerte-vandringen och Ruta del Agua-vandringen, som båda tar dig genom spektakulära bergslandskap och vattenfall.
Frigiliana och dess omgivningar har också flera naturreservat som är värda ett besök. Parque Natural Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama, som ligger bara en kort bilresa bort, är känt för sin spektakulära bergslandskap och vilda djur och fåglar. Området är perfekt för vandring, mountainbike och fågelskådning.
För dem som vill koppla av och njuta av den vackra naturen finns det flera parker och trädgårdar i Frigiliana.
Så oavsett om du är en erfaren vandrare eller bara vill koppla av och njuta av naturen, så finns det något för alla i Frigiliana och dess omgivningar. Utforska de vackra vandringslederna, besök de natursköna parkerna och trädgårdarna, och njut av den dramatiska naturen i detta fantastiska område.


Några kända attraktioner i Frigiliana och närområdet:

 • Parque Natural Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama – En fantastisk naturpark som är perfekt för vandring och utforskning av det omgivande bergslandskapet.
 • Arkeologiskt museum – Ett museum som hyser en mängd arkeologiska fynd från området, inklusive romerska och feniciska artefakter.
 • Den gamla fontänen – En vacker fontän som är ett av de mest kända landmärkena i Frigiliana.
 • Lizar slott – En gammal borg som ligger högt upp på en kulle och erbjuder en fantastisk utsikt över dalen.
 • El Ingenio – En gammal sockerfabrik som nu har omvandlats till en turistattraktion där man kan se hur socker tillverkades förr i tiden.
 • Kyrkan San Antonio – En vacker kyrka som ligger mitt i byn och har en imponerande interiör.
 • Mirador de Las Figuras – En utsiktsplats som erbjuder en spektakulär utsikt över byn och dalen nedanför.
 • Río Higuerón – En flod som rinner genom dalen och erbjuder fantastiska vyer och möjligheter till vandring och bad.
 • Palatset av grevarna av Frigiliana – Ett storslaget palats som är ett exempel på den imponerande arkitekturen i byn.
 • Molino de la Escarihuela – En gammal kvarn som nu är en turistattraktion där man kan se hur korn malts för att göra mjöl.
 • Frigiliana kyrkogård – En vacker kyrkogård som är väl värd ett besök för sin lugna och andliga atmosfär.
 • Plaza de las Tres Culturas – En torg som hyllar byns mångkulturella historia och har en avslappnad atmosfär med flera restauranger och barer.
 • Paseo de las Tradiciones – En vacker promenadstråk som tar dig genom byn och visar upp dess traditionella arkitektur och charm.
 • Molino de los Almachares – En gammal kvarn som nu är en restaurang där man kan njuta av autentisk spansk mat och en fantastisk utsikt över dalen.

Skriv till oss för fler bilder av området (vi i har flertalet drönar-tagna bilder över området där husen ska ligga), planlösningar etc. info@spanskafastigheter.se

Läs också:

Bästa köpen i Nerja.

Nyproduktion Nerja

Översikt nyproduktion Costa del Sol

Lyxhus till salu Spanien