Om att köpa lägenhet eller hus i Sitges – Barcelona (nyproduktion 2022)

Sitges, är en exklusiv ort cirka 3,5 mil sydväst om metropolen Barcelona.
Sitges går även under namnet ”Spaniens Saint-tropez” vilket också reflekteras i bostadspriserna som stiger och närmar sig prisnivåerna i Europas mest exklusiva områden. Detta kan tillskrivas stränderna, det omgivande “Parc Natural del Garraf” samt närheten till Barcelona och Barcelonas internationella flygplats. Mer än hälften av Sitges hotell är fyrstjärniga eller femstjärniga.

Nära 35% av de ca: 28 000 permanent boende i Sitges är från Nederländerna, England, Frankrike och de Skandinaviska länderna, vars barn går i internationella skolor (det finns många sådana här). Engelska är det vanligaste undervisningsspråket.
Sitges ekonomi är till mångt och mycket beroende av turismen och med sina 17 vackra stränder, golfbanor, sportklubbar, några av Kataloniens bästa mariner, restauranger i internationell toppklass, återkommande evenemang och världskända festivaler så är Sitges en stad som ständigt bjuder på njutning, flärd och livskvalitet.

Sitges

Nyproduktion lägenheter i Sitges, Barcelona

Stora lägenheter (från 106 m2) i strandnära läge. 3-4 sovrum. 2-3 badrum. Bara ett par minuters promenad från stranden och gamla stan. Stora terrasser. Swimmingpool, barnområde, parkering, trädgårdar, Padel-banor.

SovrumBadrumYtor frånPris från
22122, 27 m2450 000 €
32124,24 m2500 000 €
32 119, 07 m2415 000 €
32 126, 28 m2520 000 €
32 136,14 m2480 000 €

Möjlighet att anpassa bostaden i viss mån efter smak och tycke. De olika alternativen presenteras på säljkontoret på plats.

Detta är tveklöst en av de mest intressanta bostäderna på flera år i denna exklusiva del av Spanien. Skriv till info@spanskafastigheter.se för att boka visning.

Att köpa hus eller lägenhet i Sitges

Sitges tillhör Barcelona-provinsen och till Sitges kommun tillhör: Garraf, les Botigues, Sitges och Vallcarca. Priserna för att köpa fastighet i Sitges ligger över medel om man ser till resten av Spanien. Internationella köpare stod redan för fem år sedan för 14,4% av försäljningarna. Det faktum att naturen runtomkring inte tillåter så tät utbyggnad bidrar naturligtvis till exklusiviteten och de höga priserna.

Att köpa en lägenhet eller hus i Sitges är även en möjlighet till en bra investering. Med det stora flödet av internationella boende kan man enkelt hyra ut på lång sikt, och med tanke på hur den Spanska bostadsmarknaden ser ut just nu så är sannolikheten stor att priserna fortsätter öka de närmaste åren tillbaka mot nivån där priserna låg innan krisen.


Sitges har som nämnt en penningstark turism, inte bara under sommaren utan året om och om man skaffar en turistlicens kan man även hyra ut sin bostad för kortare vistelser och då även njuta några veckor om året själv. Till skillnad från Barcelona så är det inte några större restriktioner på att skaffa en turistlicens i Sitges, så länge ens fastighet möter kraven så är det fritt fram att ansöka.

Det är för övrigt sällan det kommer ut bankobjekt i Sitges (vilket är fallet för de flesta välmående städer i Spanien som lockar seriösa investerare, som till exempel Nerja på östra Costa del Sol) och i skrivande stund har storbanken Holabank inga objekt i området.

Om du ska investera i Sitges rekommenderas att du tar kontakt med oss och får mer information om projekten med nyproduktion. Det är tveklöst så att post corona är det nyproduktion som gäller. Bostadsbeståndet har blivit för gammalt, och detta förstärktes bara under de 10 åren som följde efter förra krisen då det byggdes förhållandevis litet.

Skriv till info@spanskafastigheter så återkommer vi med mer information om att köpa bostad i Sitges, om finansiering i spansk bank, etc. Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för Barcelona med omnejd här.

Läs:

Om billigt boende i Barcelona med omnejd.

Lyxbostäder i Spanien.

Översikt nyproduktion Costa del Sol.