Om att köpa lägenhet eller hus i Sitges – Barcelona

Sitges, är en exklusiv ort cirka 3,5 mil sydväst om metropolen Barcelona.
Sitges går även under namnet ”Spaniens Saint-tropez” vilket också reflekteras i bostadspriserna som stiger och närmar sig prisnivåerna i Europas mest exklusiva områden. Detta kan tillskrivas stränderna, det omgivande “Parc Natural del Garraf” samt närheten till Barcelona och Barcelonas internationella flygplats. Mer än hälften av Sitges hotell är fyrstjärniga eller femstjärniga.

Nära 35% av de ca: 28 000 permanent boende i Sitges är från Nederländerna, England, Frankrike och de Skandinaviska länderna, vars barn går i internationella skolor (det finns många sådana här). Engelska är det vanligaste undervisningsspråket.
Sitges ekonomi är till mångt och mycket beroende av turismen och med sina 17 vackra stränder, golfbanor, sportklubbar, några av Kataloniens bästa mariner, restauranger i internationell toppklass, återkommande evenemang och världskända festivaler så är Sitges en stad som ständigt bjuder på njutning, flärd och livskvalitet.

Sitges

Att köpa hus eller lägenhet i Sitges

Sitges tillhör Barcelona-provinsen och till Sitges kommun tillhör: Garraf, les Botigues, Sitges och Vallcarca. Priserna för att köpa fastighet i Sitges ligger över medel om man ser till resten av Spanien. Medelpriset för Mars 2016 var 675 000 euro, vilket är en höjning på 17,4% sen samma period föregående år och internationella köpare tar upp 14,4% av försäljningarna. Det faktum att naturen runtomkring inte tillåter så tät utbyggnad bidrar naturligtvis till exklusiviteten och de höga priserna.

Medelpriset i skrivande stund för följande bostadstyp är:
2 Sovrum – 435 000€
3 Sovrum – 495 000€
4 Sovrum – 720 000€
5 Sovrum – 1 040 000€

Om att köpa bostad i SitgesAtt köpa en lägenhet eller hus i Sitges är även en möjlighet till en bra investering. Med det stora flödet av internationella boende kan man enkelt hyra ut på lång sikt, och med tanke på hur den Spanska bostadsmarknaden ser ut just nu så är sannolikheten stor att priserna fortsätter öka de närmaste åren tillbaka mot nivån där priserna låg innan krisen.
Sitges har som nämnt en penningstark turism, inte bara under sommaren utan året om och om man skaffar en turistlicens kan man även hyra ut sin bostad för kortare vistelser och då även njuta några veckor om året själv. Till skillnad från Barcelona så är det inte några restriktioner på att skaffa en turistlicens i Sitges, så länge ens fastighet möter kraven så är det fritt fram att ansöka.

Det är sällan det kommer ut bankobjekt i Sitges (vilket är fallet för de flesta välmående städer i Spanien som lockar seriösa investerare, som till exempel Nerja på östra Costa del Sol) och i skrivande stund har storbanken Holabank bara ett objekt, ett hus för 1,2 miljoner €.

Om du ska investera i Sitges rekommenderas att du tar kontakt med oss och att vi sätter dig i kontakt med vår man i området, som scannar marknaden via sina kontakter. Detta är tveklöst det mest effektiva sättet att hitta en bra investering. Undvik de stora annonserings-portalerna som inte har krav på vem eller vilka objekt som läggs ut (ofta är det rena “lockbeten”, eller så är inte alla papper i ordning vilket kan skapa stora problem för köparen.)

Skriv till info@spanskafastigheter så återkommer vi med mer information om att köpa bostad i Sitges, om finansiering i spansk bank, etc. Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för Barcelona med omnejd här.

Läs: Om billigt boende i Barcelona med omnejd.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll down to content