Berg

Köpa hus på Kanarieöarna? Villor och lägenheter till salu på Gran Canaria

Klippor
Bostad på Kanarieöarna?

Vi på Spanska Fastigheter har valt att specialisera oss på Andalusien, men eftersom vi med jämna mellanrum får förfrågningar även om hus och lägenheter på Kanarieöarna har vi sett till att inleda ett samarbete med en riktigt bra förmedlare av bostäder på Kanarieöarna. Det handlar främst om hus och lägenheter i mellan- och budgetklassen på populära Gran Canaria och Fuerteventura och Teneriffa. De flesta svenskar som söker bostad på Kanarieöarna söker nämligen som oftast ett billigt alternativ (och då helst på Gran Canaria), i motsats till exempel till jetsetorten Marbella på Solkusten.

Från 2014 har vi skrivit ett avtal med en av större aktörerna i Spanien vad det gäller bankobjekt. Deras utbud slår allt vi tidigare haft att erbjuda på dessa öar på fingrarna rejält. Bankobjekten är sänkta med upp till 75 procent. Möjlighet till lån upp till 90 procent, svensktalande visning och hantering av låneansökan, etc. Skriv till oss om vad och var du söker på Kanarieöarna så återkommer vi med de mest prisvärda bostäderna just nu.

DI om spanska bostadsmarknaden
DI skriver om spanskafastigheter.se och priserna på Gran Canaria

Köp billig bostad på Gran Canaria

Lägenhet Gran Canaria

Vår roll i ditt köp av bostad på Kanarieöarna blir att ge råd om köpprocessen, att hjälpa dig att leta upp ett hus eller en lägenhet som är så prisvärd som möjligt, etc. Vår mäklare är mycket erfaren och känner igen ett bra köp när han ser det. Självklart finns det svensktalande mäklare på plats på Kanarieöarna som möter upp med dig och visar bostaden eller bostäderna när du väl är redo för att åka ner och titta på plats.

Är du intresserad av att köpa en lägenhet, ett hus, eller rentav en billig bungalow på Gran Canaria? Skriv till oss på spanienkontoret@spanskafastigheter.se så letar vi upp de mest prisvärda alternativen du har att välja på just nu beroende på din budget och önskemål vad det gäller närhet till strand, antal sovrum etc.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev med prisvärda bankobjekt på Kanarieöarna. 

Läs: Stor artikel om att investera i bostad i Spanien.

Lite kort om Kanarieöarnas sju öar:

Berg
Gran Canaria

Gran Canaria är ögruppens tredje största ö till ytan och huvudstaden heter Las Palmas de Gran Canaria. Antalet invånare är närmare miljonen och den mest populära delen är sydkusten eftersom den har mest molnfria dagar. De största turistområdena ligger även på denna del av ön, som till exempel Playa del Inglés och San Augustin. På den västra delen hittas bland annat den populära badorten orten Puerto Rico, med upp till 255 soldagar om året. Gran Canaria är det självklara valet om man vill bo på Kanarieöarna. Det är inga svårigheter att hitta ett billigt, permanent boende på denna varma ö.

Bungalow på Playa del InglesBerömd strand i badorten Puerto Rico

Operahuset på Teneriffa
Teneriffas operahus

Teneriffa är dock störst till såväl yta som befolkningsmängd. Huvudstaden heter Santa Cruz de Tenerife. Ön bildades i samband med ett gigantiskt vulkanutbrott för sju miljoner år sedan och det senaste utbrottet skedde 1909. Här hittas bland annat Spaniens högsta berg, Teide. Teneriffa har sedan länge varit väldigt beroende av turism. De flesta utlänningar kommer hit för semester och inte för att bosätta sig under längre perioder.

Hav och vulkaniskt område möts
Lanzarote

Lanzarote är en populär turistö med unik vegetation, som är skyddat av Unesco. Detta är Kanarieöarnas torraste ö och de sydliga delarna av ön drabbas varje år av sandstormar och temperaturer på över 40 grader.

 

 

Ön La Palma
La Palma

Övriga utmärkande öar heter La Palma, Fuerteventura, La Gomera och El Hierro. Dessutom hör sex mindre öar till ögruppen Islas Canarias, som Kanarieöarna heter på Spanska. Namnet betyder för övrigt ”hundöarna”.

Läs också:

Boka billigt flyg till bland annat Las Palmas

Hitta de mest prisvärda hotellen på till exempel Lanzarote, Las Palmas eller Teneriffa

Tips på All Inclusive-resa Kanarieöarna

Läs om vårt övriga utbud av bostäder i Spanien