Bostad i Fuengirola? Om att köpa hus, lägenhet eller studio i svenskbyn

Fuengirola är huvudsäte för den skandinaviska befolkningen på Costa del Sol och även om härliga Nerja med omnejd tagit över som mest populära ort för nordbor på Solkusten är det fortfarande många som vill köpa sin bostad i Spanien i Fuengirola. Inte minst för att man vill bo i närheten av den Svenska Skolan. Utbudet som är till salu varierar. Just nu finns det dock flera mycket prisvärda bostäder till försäljning i Fuengirola, som till exempel lägenheter med 2 sovrum för under 170 000 € (de flesta orter på Costa del Sol ligger högre i pris). Läs guide till Fuengirola.

Här bor tiotusentals svenskar, norrmän, finnar och danskar. Eftersom det finns så många nordbor i staden återfinns här flera olika institutioner och inrättningar med anknytning till Norden och Sverige, som till exempel Spanska Nordiska Sällskapet och Svenska Kyrkan.

Fuengirola var från början en liten sömnig fiskeby, men har utvecklats till ett stort centrum för turism. Även om staden inte är lika mysig som Nerja, eller internationell som Malaga är den ett mycket populärt resmål för många européer, och även för den inhemska turismen. Staden är känd för att inhysa väldigt många olika nationaliteter vilket också i mångt och mycket syns i utbudet av restauranger.

Fuengirola har ett brett utbud av barer, affärer, restauranger och ståtar med en 8 kilometer lång strandremsa och en mycket fin småbåtshamn. Dessutom återfinns Solkustens enda djurpark i Fuengirola.

Kommunen har också som så många andra kommuner på Costa del Sol beslutat sig för att satsa sig ur Corona-krisen. I juni stod det klart att en ny hamn, med såväl shopping som restauranger, i nivå med strandpromenaden i Fuengirola byggs upp för en kostnad av 70 miljoner €

Se vårt arkiv med de senast tillagda bostäderna på västra Costa del Sol.

Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för Marbella med omnejd här.

Nyproduktion Fuengirola

Det finns några spännande objekt i området för närvarande. Centralt belägna. Det finns också några nyproducerade projekt i Torreblanca. Vi har koll på området och skickar genast ut information i vårt nyhetsbrev när något nytt dyker upp på marknaden (tänk dock på att det inte finns mycket intressant mark kvar att bygga på i området) i Fuengirola, Los Boliches, Torreblanca med omnejd.

Köpa lägenhet, hus eller billig studio i Fuengirola

Vi säljer allt från lyxiga hus till lägenheter i budgetklassen i Fuengirola.

Vad det gäller bankobjekt är dessa i princip helt slutsålda i området. Det finns fortfarande några bankåtertag till salu, men det är i mycket dåligt skick eller belägna vid motorvägar etc. Vi rekommenderar dem således inte.

Vi har också bra mäklarkontakter i till exempel närliggande Benalmadena och Mijas där det finns något mer att välja på.

Hör av er till info@spanskafastigheter.se för en färsk rapport om vad det finns för hus, eller lägenheter att tillgå just nu.

Vi återkommer med svar så fort vi hinner!

Läs också:

Boka billiga hotell i bland annat Fuengirola

Artikel om billigt flyg och charter till Fuengirola

Fynda villa eller lägenhet på Costa del Sol

Hyr semesterbostad eller långtidshyr lägenhet eller hus i området.