Mark i Spanien till salu

Attraktiva tomter till salu i södra Spanien

För inte alls så länge sedan var tomter i populära delar av södra Spanien mycket dyra. Priserna, likt priserna på bostäder, sjönk dock markant under krisåren. Priserna för tomter i bra urbana lägen i Spanien hade redan 2012 sjunkit med 50 % sedan 2007. Kollapsen för priserna för mark var mycket mer akut än för bostäder eftersom efterfrågan för tomter under en period var mer eller mindre obefintlig. I synnerhet för lantliga sådana. De senaste åren har dock priserna på mark skenat.  Under 2020 och framåt är det lösningar som byggemenskaper (som tar bort promotorns skyhöga marginaler ur ekvationen) gäller för att överhuvudtaget kunna presentera säljbara fastigheter. Läs mer här.

Det första tecknet på att Spanien, enligt en av cheferna på storbanken La Caixa vår huvudmäklare pratade med för något år sedan, var att dess ”lokomotiv” Costa del Sol sakta men säkert började röra på sig i och med att investerare började köpa upp land i området igen.

Han kunde inte varit mer profetisk.

Nu är det fullt rush på bostadsmarknaden i Spanien i allmänhet (i de områden som är attraktiva för internationella bostadsköpare), och på Costa del Sol i synnerhet. Problemet är att det finns inte så många attraktiva tomter kvar att bygga på i de flesta städer. Men lite i ukanten av städerna, längs kusten, finns det fortfarande en hel del intressanta tomter kvar att köpa på. Detta inkluderar även delar av den mest, för investerare, attraktiva staden Nerja (vi har fått in riktigt bra tomter på sistone, som vi snart kommer börja presentera med prisexempel på arkitektritade hus. Tomterna i Nerja kostar från cirka 60000 €). Även i närliggande områden som vackra La Herradura/Almunecar finns det fina tomter till salu. Se också dessa lyxhus till salu i La Herradura. (Jacaranda). Samlingsartikel lyxbostäder i Spanien.

Vår advokat har sedan länge (han började för flera år sedan då han såg de första tecknen på att det skulle vända) scannat hela kuststräckan mellan Nerja och Marbella. Dessutom har han finkammat La Herradura med omnejd (som mycket väl kan bli ett framtidsområde när Nerja blivit för dyrt för de flesta) på Costa Tropical.. Det finns fortfarande en hel del bra tomter tillgängliga, som man hade planerat att köpa upp och börja bygga på precis innan krisen dök upp. Det är egentligen först nu, 2015, som man börjat komma igång med planeringen av nybyggen på Costa del Sol igen. [Uppdatering juni 2017]. Försäljningen går spikrakt uppåt och attraktiva tomter är hårdvaluta på marknaden. Det finns till exempel inga större tomter kvar alls i Nerja, och på västra sidan behöver man leta sig upp längre upp mot land för att kunna hitta tomter att bygga på. Det finns dock mindre tomter kvar fortfarande. Från 60 000 €.

Vi har nätverket med arkitekter, byggfirmor, advokater och bankkontakter som behövs för såväl små som stora projekt. Skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information.

Mark i Spanien till salu

Bankåtertagen mark

En av storbankerna vi samarbetar med har i skrivande stund över 300 bankåtertagna tomter till salu bara i Malaga-provinsen (från 48000 €),  ett 20-tal i Granada-provinsen (från 15500 €), hundratals i Alicante (från 6000 €). Det finns billig land till salu i samtliga spanska provinser (även i centrala områden i städer som Madrid, Barcelona och Sevilla) inklusive Kanarieöarna och Mallorca. Det rör sig om tomter och mark längs kusterna, i lantliga lägen, i städer, kommersiella zoner, ”skelett-projekt” och industriell mark, etc. Möjligheterna till en bra investering i Spanien har aldrig varit större.

Några varningens ord: Man bör vara medveten om att många, detta gäller i synnerhet tomter på landet, områden är starkt reglerade och det är rena minfältet att leta upp ett bra stycke mark som har licenser etc. i ordning. Köp INGENTING utan advokat (särskilt inte om du köper privat), och luta dig mot den eviga sanningen ”är det för bra för att vara sant, så är det inte sant”. Många tror att man lätt kan köpa upp en ruin med stora ägor och sedan bygga nytt/renovera lite hur man vill. Så fungerar det inte.

Exempel på tomter till salu i södra Spanien (bankägda)

Mark i Alicante-provinsen, i staden Biar, för närvarande inriktad på odling av oliver och mandelträ. 6840 m2, pris: 13400 €.

Tomt Alicante

Tomt för investering i Lloret de Mar. Selva-distriktet. Bra kommunikationer via motorvägen som löper längs Medelhavet (AP-7).  1151,6 m2, pris: från 15300 €.

Land Lorret de Mar

Tomt med havsutsikter på Teneriffa (staden ICOD). Mycket bra för den som vill bygga sin egen bostad vid havet. 260,42 m2, pris: 128400 €.

Tomt med havsutiskt Teneriffa

Tomt i La Antigua, Las Palmas. Rustika omgivningar befriade från byggnader. 95865 m2, pris: 116400 €.

Tomt till salu Gran Canaria

Tomt i Malaga stad med bra fasad beläget i ett område med många öppna ytor, och bra förbindelse till motorvägen MA-20. Perfekt tomt för investerare. 1545,12 m2, pris: 818,593 €.

Mark i Malaga

Ett stycke land i vackra landsändan Asturias (i närheten av Casamoria). Ligger lantligt, men ändå nära staden. 950 m2, pris: 36700 €.

Markytor på landet i spanska Asturias

Hör av er för mer information om dessa tomter eller för intresseanmälan på andra bra tomter i södra Spanien. info@spanskafastigheter.se


Publicerat

i


Etiketter: