Torre del Mar

Köprusch efter bankåtertaganden på Costa del Sol Spanien

Torre del Mar Under de senaste veckorna har vi lagt in några bankåtertaganden på vår hemsida som exempel på vad som finns att tillgå från banken vi samarbetar med. Under helgen som gick så anordnade man visning och det var rena köpruschen! Man sålde hela 60 lägenheter i Torre del Mar. Vår mäklare Anders Larsson var på plats och han upplevde det som att det var ”som förr i tiden!”, dvs. runt år 2000 då marknaden var glödhet.
[uppdatering 2172 2014. Vi har skrivit ett unikt kontrakt med La Caixa bank och får tillgång till deras objekt först av alla. Läs mer om våra bankåtertaganden.]

Denna gång var det mest spanjorer som köpte då de varit snabbare på att agera och eftersom de erbjuds 100 procent finansiering. Utlänningar kan dock få 60 procent, så har man handpenningen och kan agera snabbt är detta en väldigt bra möjlighet. Det finns några lägenheter kvar på Costa del Sol och vi hoppas få in några fler bankåtertaganden framöver.

Att spanjorerna köper bostäder igen är hur som helst ett mycket bra tecken för de som vill ha sina bostäder sålda på kusten. Det är dock inte ett lika bra tecken för presumtiva köpare som ligger och väntar på att priserna ska sjunka ytterligare på Costa del Sol. Det gör de inte. Rör sig priserna i någon generell riktning under året är det uppåt.

Enligt ny statistik från Banco de Espana ökade försäljningen av bostäder till utlänningar i Spanien under förra året med 23, 4 procent. Denna dramatiska ökning gör att man till och med är tillbaka på samma nivå som 2006. Däremot var spanjorerna själva dåliga på att köpa bostäder under förra året enligt samma statistik. Men om det också håller på att vända nu är alltså en generell prishöjning av bostadsmarknaden att vänta sig inom kort.

Priserna på icke bankåtertagna objekt är som sagt också mycket bra och intresset under 2012 har varit stort och det har börjat röra på sig rejält på marknaden (intresset började öka redan i fjol vinter). Vi räknar med att under de närmaste månaderna kommer de mest prisvärda objekten i Nerja med omnejd fortsätta att gå åt i en markant mycket högre takt jämfört med de senaste åren. Vad detta har för effekt för priserna under slutet av året är svårt att svara på. Det beror främst på vilken typ av fastighet man söker (det är främst budgetsegmentet som går åt först).

Fler nyheter

Vi har tagit bort flera sålda objekt under ”månadens fynd”. Vi har också rensat bort en hel del sålda objekt från vår lista över exempelobjekt på Solkusten. Vissa har vi dock valt att behålla ett tag till då de är representativa för det övriga utbudet.

Dessutom har det kommit in prissänkningar sedan årsskiftet på följande gamla objekt (de kommer inte sänkas ytterligare):

  • XL523 Algarrobo Pueblo är nedsatt till 137, 500 Euros. (såld)
  • XL872 är nedsatt till 119,950 Euro. (såld)
  • XL885 är nedsatt till 135,000 Euro. (såld)

Nu är vi färdiga med vårt bokningssystem för fina bostäder i Nerja för uthyrning. Så vill ni hyra en bostad i Nerja under sommaren eller till hösten så rekommenderar vi att ni tittar till vårt utbud av billiga boenden!

Välkommen att höra av er till oss på info@spanskafastigheter.se om ni vill veta mer om uthyrning eller prisvärda hus och lägenheter på Solkusten till försäljning.


Etiketter: