Moderna hus Torre del Mar

Hus på Costa del Sol ritade av stjärnarkitekter – nära Baviera golfbana och strand

Letar du efter hus vid en golfbana på Costa del Sol är helt klart följande hus vid Baviera Golf, Torre del Mar, av särskilt intresse.

[Uppdatering 20/10 2016. 6 är byggda och 6 är under konstruktion.]

De nya husen ”Green 9 Cool Homes” har ritats av den spanske stjärnarkitekt-duon Joaquin Torres och Rafael Llamazares som är kända tillsammans som ”A-Zero”. De har vunnit flera prestigefyllda utmärkelser och har bland annat designat Wave Tower Skyscraper i Dubai.

Inspirationen

Inspirationen till designen av såväl husen som området kommer från den omgivande naturen och golfbanan, och är en tidstypisk mix av funktionalitet och design.

”Green 9 Cool Homes” vänder sig till de som söker det moderna och det estetiska i en lugn och avslappnad naturmiljö, som ändå ligger nära till allt vad det gäller storstad och aktiviteter som bad och sportaktiviteter.

Moderna hus Torre del Mar

Läge

Husen ligger precis bredvid golfbanan Baviera Golf, på nionde greenen. De är helt omgivna av den vackra naturen och läget är mycket stilla och harmoniskt.

Till flygplatsen i Malaga är det 40 minuter (20 minuter till centrum) med bil, till Sierra Nevada (med skidåkning) 1 timma och 45 minuter, Granada 90 minuter och 110 minuter till Marbella.

Motorvägen The Mediterranean Motorway länkar nsmman området med allt man behöver inom bekvämt avstånd. Det är 2 minuters bilfärd till stranden, 4 minuter till sjukhuset i La Axarquia, 2 minuter till badorten Torre del Mar, 3 minuter till marinan i La Caleta, och 4 minuter till ”El Ingenio” shoppingcenter.

”Denna arkitektur är något personligt, helt annorlunda och det går absolut inte att hitta något liknande i närheten. Projektet sticker ut i jämförelse med den traditionella arkitekturen som återfinns i området” – Joaquín Torres

Costa del Sol och Andalusiens arkitektur kännetecknas vanligtvis av den traditionella, andalusiska ”vitkalkade by”-estetiken. Detta är dock något helt annat. Dessa hus vänder sig till den som söker det innovativa, ett boende som passar in i deras livsstil. Modernt. Urbant.

Varenda liten detalj i dessa fascinerande hus är genomtänkt, estetiskt, funktionellt och miljövänligt. Det finns också möjligheter att köpa till Extra-lyx, funktionalitet eller estetik. Som till exempel pool, japansk trädgård, inredningsdesign av Joaquin Torres, badkar, etc.

Klicka på videon för ett bildspel med högupplösta bilder:

Standardhus

3 sovrum, en veranda, privat parkering. Ett stort vardagsrum, kök, toalett och gästtoalett.

”Duo hus”
Dubbelt så stora hus med dubbelt så många rum, samt privat pool, fullt utrustat kök, etc.

Priser: Från 249900 Euro

De kommer att börja bygga (31 totalt) när 3 stycken hus har sålts. Några av Spaniens mest kända arkitekter ritat husen. Visning av området rekommenderas starkt. Skriv till spanienkontoret@spanskafastigheter.se för mer information.

Klimatet på Costa del Sol

Green 9 Cool Homes ligger på östra Costa del Sol. En hög bergskedja skyddar området från inlandsvindar, vilket innebär fler än 300 soldagar och ett milt klimat med en årstemperatur på cirka 18 grader. Temperaturen pendlar mellan 25 och 30 grader på sommaren och går bara i sällsynta fall ner till 14 grader under vintern.