Hus i vackra Calpe sex mil norr om Alicante

Calpes klippa är en symbol för hela Costa Blanca. Orten Calpe ligger sex mil norr om AlicanteCosta Blanca och bara cirka tio mil söder om Valencia.

Calpe är en stark kontrast till den stora, skrikiga grannen Benidorm med sin höga hus och ofantliga mängder turister. I Calpe regerar lugnet och naturen – och de vackra små gränderna och de fina hamnarna gör sitt till för att få oss att inte kunna undvika den gamla klyschan: ”pittoreskt.” När Aftonbladet skrev om Calpe för cirka tio år sedan lyfte man bland annat här kan man få sitt ”livs bästa fiskmiddag”. Staden har nämligen alltid varit och kommer förmodligen alltid att vara en fiskeby i själen oavsett hur många européer som väljer att köpa en semesterbostad här.

Hus i Calpe till salu

Bankåtertag. Ljust och fint radhus i Calpe. Beläget i bostadsområde i en turistort med fina stränder och vackra vyer,
3 sovrum, 2 badrum, terrass och solarium.

Referensnummer: SF10601306
Pris: 144 300 €.

 

Några bilder:

Bostadsmarknaden i Calpe

I Calpe finns det nybyggda, eller relativt nybyggda, lägenheter och hus till salu. Dock är priserna högre än i exempelvis Torrevieja. Här finns också väldigt få bankobjekt (i skrivande stund har vi dock 8 bankåtertagna bostäder i området).

De flesta som köper hus i Costa Blanca brukar ligga på en budget på cirka 100, 000 Euro men priserna ligger något högre som sagt i Calpe. Räkna med runt 200 000 Euro och uppåt för en attraktiv bostad.

Vill du testa området genom att hyra bostad i Calpe? Skriv till oss så återkommer vi med de mest prisvärda förslagen just nu. Det går även att anordna långtidsuthyrning.

Läs också