Det händer mycket i Nerja – Sjustjärnigt hotell på gång

Hotellet kommer placeras i en magnifik miljö

Lilla charmiga Nerja som upptäcks av allt fler skandinaver har för tillfället en mycket prisvärd bostadsmarknad. Detta beror på flera faktorer, bland annat den höga arbetslösheten i området. Det händer dock mycket i Nerja som kommer ge jobb och stärka områdets ekonomiska dragkraft.

[uppdatering januari 2014: Nu har äntligen HD gett klartecken för byggandet av den nya golfbanan, samt ett nytt område för semesterbostäder och klartecken för lyxhotell. Problemet i Nerja i skrivande stund är dock att utbudet av de mest attraktiva bostäderna tunnats ut kraftigt eftersom man inte byggt nytt på länge. Ska du köpa i Nerja, ska du göra det så snart som möjligt innan priserna stiger rejält.]

Bland annat byggs det ytterligare en golfbana, det planeras för en ny marina, ett hypermodernt reningsverk och inte minst byggandet av Spaniens första sjustjärniga hotell! Det är gruppen Banyan Tree Hotels & Resorts som planerar att ha anläggningen klar redan 2013 om allt går som det ska.

Det sjustjärniga hotellet som kommer heta Bahía Fenicia beräknas kosta 230 miljoner Euro att bygga. Men då handlar det också om 13000 kvadratmeter sanslös lyx.

Cuevas de Nerja
Grottorna i Nerja

Hotellets placering blir natursköna Paraje Natural de los Acantilados de Maro-Cerro Gordo. Näringslivet i Nerja är jublande glada över byggandet av lyxhotellet, och anser att det är det största som hänt orten sedan man upptäckte de numera världsberömda grottorna eller spelade in storfilmen ”Verano Azul”.

Nerja överlag erbjuder många unika upplevelser med närheten till havet, rena stränder och skidåkning i Sierra Nevada bara en timmes bilfärd upp i bergen. Dessutom anses området ha Europas bästa klimat, och är känt för att ha lyckats bevara det genuina Spanien i sin stadsbild.

För den som precis köpt, eller står i färd med att köpa ett boende i Nerja, är dessa mycket goda nyheter. Med stor sannolikhet är en lägenhet eller hus i Nerja bland de bästa framtidsinvesteringarna man kan göra på Solkusten. Överlag kommer det hända väldigt mycket positiva saker med de östra delarna av Solkusten i den närmaste framtiden.

För oss som funderat på att köpa i området om några år, som artikelförfattaren, skapar det dock lite oro för hur priserna kommer se ut framöver. Risken är att bostadsmarknaden i Nerja blir för dyrt för gemene man. Men där är vi inte riktigt än. Här och nu är priserna på lägenheter och hus som sagt mycket bra i Nerja.
Läs också: Guide till Nerja. Hur semesterbostäder via oss i Nerja. Här kan du boka billiga hotell i området. Flyg billigt till närliggande Malaga.


Etiketter: