Havsutsikt från terassen

Boende i Marbella – bostäder för uthyrning på västra Costa del Sol

I denna artikel går vi igenom tips för uthyrning (för semestern eller långtidsuthyrning, så kallad long stay) av hus och lägenheter i Marbella med omnejd; inklusive boende direkt vid golfbanor och stränder, etc.

Vi håller under 2019 på att uppdatera vår dottersida med flertalet bostäder för uthyrning i och runt Marbella.  Skriv till info@spanskafastigheter.se om vilken typ av bostad du söker i Marbella-området (inklusive Nueva Andalucia, Puerto Banus, etc.) som du vill hyra så återkommer vi då chansen är stor att vi ännu inte hunnit lägga ut det du söker, men redan har det i vår portfolio.

Vårt utbud av bostäder för uthyrning på Costa del Sol passar den som är sugen på på golfresa, eller boende för livsnjutaren som vill bo exklusivt bland lyxyachter och Ferraris runt Puerto Banus i Marbella, etc. Boendetyper inkluderar allt från mindre studios till lägenheter och hus med 1-4 sovrum (med flera badrum och eget kök) till stora villor i lyxsegmentet, med pooler och mäktiga utsikter från takterrasser.

Uthyrning i Marbella

Hittar ni inte ännu vad ni söker på vår sida rekommenderar vi tills vidare konkurrenten Hotels.com för Marbella med omnejd.

Om long stay i Marbella

Spanska Fastigheter kan erbjuda long stay i området via förfrågan. Detta rör sig dock om uthyrning för minst tre månader, högst ett halvår i taget.

Vad det gäller långtidsuthyrning för budget-boende för barnfamiljen, för studenter eller den som ska jobba i området är det dock svårare. Det som gäller är att hitta något på den privata marknaden (se till exempel Blocket eller Kyero etc.).

Hyra lyx-bostad i eller runt Marbella

Marknaden för lyxbostäder för uthyrning är stark i Marbella, (Puerto Banus, Nueva Andalucia och Benahavis främst). Det finns få ställen i Europa där man kan hyra lika spektakulära lyx-hus eller lyx-lägenheter etc. Vi har specialiserat oss alltmer på denna typ av lyxbostäder. Skriv till oss om du söker en lyxvilla i utkanten av staden, eller ett penthouse nära strand. Vi återkommer med förslag och offert. info@spanskafastigheter.se

Marbella-området erbjuder

Sol och bad

Marbellas kustremsa är nästan 3 mil lång. Det finns stränder i centrala Marbella, men de finaste stränderna för den som är ute efter en ren sol- och badsemester ligger kring Don Carlos, Puente Romano och Cobopino. Området är bland de solsäkraste kusterna i Europa, och det är sällan det regnar mellan maj och oktober. Som oftast är det sommarvärme även i april och november, och vintrarna är milda och relativt befriade från nederbörd.

Golfnu

I närheten av Marbella återfinns ett 50-tal golfbanor. De flesta av dem är i världsklass. Faktum är att inget annat område i Europa kan erbjuda lika många, och välskötta, golfbanor.

Shopping

I och runt Marbella finns det flera shoppingcenter. Roligast är det dock att fönstershoppa i de exklusiva butikerna kring Puerto Banus.

Kändis och Jetset-spotting

Puerto Banus hamnRedan under 50-talet började området besökas av europeiska prinsar och rika affärsmän. Guldåldern inträffade under 60-talet då Marbella var jordens kanske hetaste partystad för den internationella jetset-eliten. Under senare år har Marbellas position som resmål för kändisar börjat stärkas ytterligare. Man fick bland annat mycket publicitet i världspressen då presidenthustrun Michelle Obama valde att förlägga sin semester i staden 2010.

Maten

Då Marbella lockar till sig välbeställda människor från hela världen är det bara naturligt att hela området har ett utbud av restauranger som håller yttersta världsklass, med världens alla kök representerade. Här vimlar det av restauranger som fått en stjärna i prestigefyllda Michelin-guiden. Vi rekommenderar främst att du gör en utflykt till den närliggande bergsbyn Benahavis som kallas för ”Costa del Sols matsal.”

Utflyktsmål

Familj beundrar Gibraltar från en båtVägarna i Spanien är mycket bra, och kommunikationerna med tåg och bussar likaså. Vi föreslår en utflykt till östra Solkustens pärla, Nerja. Vi gillar även att åka på delfinsafari till Gibraltar samt besöka den berömda byn i bergen, Mijas. 

Läs mer i vår reseguide till Marbella

Om boende i Marbella med omnejd

Utsikt över Fuengirola från MijasDe områden som det finns flest prisvärda bostäder för uthyrning i är Elviria, från de östra delarna av Marbella-området mot Estepona i väst. Men det vimlar också av alternativ i populära semesterområden och byar som Mijas, Mijas Costa och Mijas Golf, Fuengirola, Benalmadena, Calahonda, New Golden Mile, Bel Air, Puerto de Cabopino, Sotogrande, Riviera del Sol, etc. Totalt sett rör det sig om ett hundratal områden, vid hav, i bergsbyar, mitt i centrum av städer och direkt intill golfbanor.

Be om prisoffert och få ner priserna

Ett tips för dig som vill hyra lite längre tid och få så bra priser som möjligt är att du skriver direkt till ägaren, eller bokningsfirman och ber om offert. Detta brukar nästan alltid ge bättre priser. Särskilt då under vinterhalvåret, även i de mer populära områdena (obs, Booking har redan pressat priserna så denna strategi gäller mindre aktörer).

  • Skriv till bostadsägaren och ange, utöver datum för er vistelse, hur ni vill bo, antal sovrum och eventuellt övriga önskemål, som till exempel om ni önskar fler än ett badrum, kök, etc.
  • Ange vilket område ni vill bo i, eller ange helt enkelt önskemål som ”nära strand och stad” eller ”avskilt, gärna i en liten by”, eller ”vid golfbana” etc.

Övrig info 

  • Incheckning sker normalt på de flesta ställen efter 17:00 och utcheckning sker innan 11:00.
  • Observera, att ni i de flesta fall inte behöver städa bostaden när ni lämnar den (städavgifter brukar ingå i priset), och att sänglakan och badrumshanddukar, köksredskap etc. ska finns tillgängligt i varje bostad vid ankomst.

Extratjänster

De flesta bokningsbolag kan även hjälpa till med att boka transfer till och från flygplats, arrangera välkomstpaket, hyra bil, arrangera daglig städservice eller ställa in barnsängar vid behov, etc.

Exempelbilder på bostäder:

Mer om långtidsuthyrning av bostäder

  • Trenden är tydlig överlag på Solkusten, att turisterna hellre hyr en bostad under semestern än hotell. Man får större frihet i en lägenhet eller i ett hus, och att boka hotell i Marbella blir många gånger dyrare än att hyra en bostad. Men det är också många som vill testa på att bo en längre tid på Costa del Sol innan man beslutar sig för att köpa ett boende.
  • Utbudet i Marbella-området sträcker sig, som tidigare nämnt, från mindre studios till större lägenheter och hus. Du har även möjlighet att hyra lyxvilla till rimliga priser under en längre period om du så önskar.
  • Observera dock att hyrorna för bostäder i och runt exklusiva Puerto Banus och centrala Marbella generellt sett är dyra. Vi brukar råda kunder som ska studera eller arbeta kortare perioder i området att istället hyra en mindre lägenhet i utkanterna av Marbella.
  • Innan du kan hyra en bostad under en längre tid kräver de flesta aktörer inkomstbevis, som en säkerhet för bostadsägaren.
  • När du först flyttar in i huset eller lägenheten är det brukligt att du betalar en månads-hyra, samt en deposition på 1-2 månaders sammanlagda hyror. Detta varierar dock beroende på vilken typ av bostad det rör sig om och vilka hyreskostnader det rör sig om för fastigheten överlag. Depositionen återbetalas i det ögonblick bostaden återlämnas i samma skick som när du först flyttade in. Eventuella skador betalas av hyresgästen.
  • Hyresgästen betalar, utöver månadshyran, elräkningar, gas och vatten. Hyresgästen betalar dock inte områdesavgifter eller fastighetsskatter för fastigheten.

Läs också:

Se video-presentation om vår uthyrning av villor och lägenheter på västra Solkusten