B&B i Spanien till salu – 9 sovrum

Vi har sedan Corona-krisen fått in ovanligt många förfrågningar om just B&B eller pensionat till salu i Spanien. Våra advokat och bank-kontakter kommer skicka objekt till oss i takt med att de kommer in och vi kommer publicera exempel som illustrerar var prisbilden ligger just nu på ett B&B eller mindre hotell. Det bör dock poängteras att denna typ av fastighet som oftast säljes underhand. Skriv till info@spanskafastigheter.se vid intresse så skickar vi direktmail när det kommer in objekt.

Äldre artikel nedan (som ändå, med anledning av allt som hänt, är aktuell som ett exempel).

Det bör dock klargöras att det inte är lätt att få tag i denna typ av kvalitets B&B till salu på Solkusten. Området ligger trots allt i toppen vad det gäller internationell turiststatistik. Få lägger för övrigt upp sina Bed and Breakfasts i en offentlig databas. Det vanligaste tillvägagångssättet för den som vill köpa en kommersiell rörelse i Spanien är att ni kontaktar oss med vad det är ni söker, vad ni har för budget, etc. Sedan kontaktar vår advokat sina kollegor och diskuterar vad som eventuellt kan vara till salu, pris, etc. Köpprocessen är således annorlunda jämfört med vanliga bostäder.

Det handlar om ett elegant B&B (boutiquehotell) mellan Marbella och Estepona (New Golden Mile) på Costa del Sol. Detta B&B har inte varit öppet sedan 2010. Fastigheten behöver en liten uppdatering och uppfräschning av inredningen, men resten är i bra skick och trädgårdarna och byggnaden har kontinuerligt underhållits.

Det rör sig om ett hotell med unik inredning som fotograferades flitigt och figurerade i internationella Vogue Magazine och stora spanska inredningstidningen Casa Y Campo.

Detta B&B har 9 sovrum och ligger bara några minuters promenad från stränderna på Costa del Sol med 1,800 m2 vackert tropiskt anlagda trädgårdar.

Hotellet har ett utmärkt läge, i ett väldigt lugnt område men ändå bara 10 minuters bilresa från Puerto Banús, Estepona och Marbella. Var och en av de 9 rymliga sviterna har individuellt utformade badrum med badkar och sittområde.

Alla rum är individuellt inredda för att återspegla den globala mångfalden (afrikansk inredning, orientalisk, etc. Inget rum är det andra likt) vilket ger hotellet en mycket stilig och modern inramning. Alla rum har utsikt över de mogna tropiska trädgårdarna och tillgång till poolen. Det finns direkt tillgång till stranden via en liten sidogata, 2 minuters promenad.

Till fastigheten hör ett separat hus för ägarna av hotellet. Huset är rymligt och har ett sovrum.

Om prisbilden

Priset för närvarande ligger på 950, 000 Euro.

Vår mäklare på västra Solkusten har följande att säga om prisnivån på detta Bed & Breakfast mellan Marbella och Estepona: ”Om du tänker att pris per m2 för området låg på 2000-2200 EUR/m2 och du har 800 m2 X 2000 EUR = 1 600 000 euros eller 800 m2 X 2200 EUR = 1 760 000 euros. Jag skulle nog tippa på ett tidigare försäljningspris på omkring 1 850 000 euros. Nu köper du 40 % billigare.”

Några bilder:

Övrig info:

  • Fastighetens yta ligger på 800 m2, terrasserna på 150 m2 och hela tomten på 1800 m2.
  • Reception och gästtoaletter.
  • Separat studio för nattportier.
  • AC och öppen spis.
  • Det ligger flera kända golfbanor endast 5 minuters bilfärd från hotellet.
  • Vill du veta mer? Skriv till info@spanskafastigheter.se

Läs också:

Köpa kommersiella objekt som B&B, restauranger etc. i Spanien

Köpa hus i Spanien

Guide till Marbella