Mycket mysig men billig finca till salu i Malaga-området

Detta mycket charmanta radhus (finca/lanthus) i byn Salares är inbyggt i Almijara-berget. Huset har mycket karaktär och är perfekt för den som vill bo i en typisk spansk lantmiljö. Samtidigt är det nära till det mesta. 40 minuter med bil till stränderna i Torre del Mar, eller 48 minuter till Nerja. Till flygplatsen i Malaga tar det cirka en timme.

Huset har nyligen renoverats med syfte att det ska bli mer bekvämt samtidigt som man varit viktig med att behålla husets unika karaktär, som till exempel terrakotta- och kullerstensgolv, träbalkar i taket, öppen spis, med mera.

Salares är en mycket fin liten by som kryper upp sig mot foten av Almijara-berget, precis på gränsen till den vackra naturparken. Området är känt för sin grönhet och för den typiskt oförstörda andalusiska livsstilen. Det finns flera barer och restauranger i Salares och byn är vida berömd för sin moriska festival.

I byn har man dessutom nyligen byggt en ny, stor pool.

[Uppdatering 2021. Det är en hel del merarbete med att hitta en finca i bra läge till rätt pris, och med alla papper i ordning (många spanska lanthus uppfyller inte de juridiska kraven). För att vi ska åta oss uppdraget att hitta en finca åt er vill vi veta er budget, och vi vill att ni kommer ner på plats och träffar vår mäklare, samt besöker olika områden, känner efter att ni trivs, innan ni konkret börjar leta efter en bostad att köpa]

Om fincan:

  • Den stora, dubbla trädörren leder in till ett mysigt vardagsrum som är späckat med livliga detaljer. Tre trappsteg leder till köket som har en inbyggd elektrisk ugn, gas och dubbel diskbänksho.
  • På övevåningen återfinns en liten, inkapslad terrass till vänster och ett badrum med dusch och badkar till höger.
  • På denna våning återfinns det dessutom ett dubbelt sovrum med ett träfönster med utsikt över gatan framför huset.
  • Huset har två mindre sovrum, ett på övervåningen och ett på bottenvåningen. Båda dessa rum är inbyggda i berget med målade, oregelbundna naturstensväggar.
  • I huset finns det också ytterligare en liten terrass med utsikt över byn och landskapet.

Bilder

Pris: 66000 Euro
Referensnummer: SFZTM3943
Skriv till spanienkontoret@spanskafastigheter.se för att boka visning.