Competa Spanien från ovan

Charmigt och billigt byhus med 3 sovrum i Competa Andalusien

Detta är ett fint renoverat byhus beläget i Byhus i Competa (49 km väst om Malaga, 18 km från kusten vid Torrox Costa), som är en liten by i Axarquia-området.

Competa är en typisk andalusisk by med vitkalkade små hus, branta gator och en lugn sinnesstämning. Området är mycket vackert och naturreservatet Casa de la Mira är kronjuvelen.

I hjärtat av byn hittar man den mycket fina gamla kyrkan La Asunsion och torgplatsen. Byn anordnar flertalet festivaler under året, bland annat den populära Noche de del Wino (vinets natt) då man firar livet med fin, flamenco, hemgjorda korvar och sång framåt småtimmarna. I byn finns det ett dessutom ett intressant vin-museum. Området är känt i Spanien för sina viner gjorda av muscatel-druvan.

Competa Spanien från ovan
Den vackra byn Competa

 

Om byhuset i Competa

Huset är mycket fint renoverat och har 3 sovrum, vardagsrum, stort badrum med dusch och bidet, och ett rustikt kök/matsal. Två takterrasser, den ena täckt och den andra öppen som en solterrass. Det är beläget på en lugn gata nära huvudtorget.

Skriv till info@spanskafastigheter.se om du vill ha information om liknande hus (det finns, men problemet är att det påfallande ofta är problem med bostädernas legala status på landsbygden.)

Övrig info:

  • 30 minuter till stranden
  • 50 minuter till flygplatsen i Malaga
  • Referensnummer: XL2492
  • Pris: 89000 Euro (mycket prisvärt!)
  • Maila info@spanskafastigheter.se för mer information.

Bilder:

Läs också:

Artikel med tips på billiga flyg till bland annat flygplatsen i Malaga

Var du kan boka prisvärda hotell i Spanien