Bild på landskapet

Billig lägenhet med två sovrum i den avlägsna byn Alozaina

Lägenheten (60 kvm stor) ligger på första våningen och har två sovrum, ett badrum, utrustat kök, privat terrass på 6 kvm, samt tillgång till en områdes-pool. Detta är en fin lägenhet för den som vill komma bort från pulsen vid havet och njuta av tystnaden upp mot bergen. Tempot i denna lilla by är allt annat än stressigt och den omgivande naturen är mycket mäktig.

Den lilla byn Alozaina med två tusen invånare ligger i provinsen Malaga mellan Guadalhorce-dalen och Serrania de Ronda. Det omgivande landskapet är med andra ord mycket varierat med berg och bördig åkrar. Här har människor bott i årtusenden och det finns spår av stenåldersmänniskor i de omgivande grottorna. Sedermera har även bland annat Fenicier, Romare och Morer lämnat avtryck i landskapet. Centrum av byn domineras av ett slott från 1300-talet och ruinerna av kyrkan härstammar från 900-talet. Invånarna kallas för övrigt pecheros.

Övrig info:

  • 100 kilometer från Malaga
  • 41 kilometer till den kulturhistoriska staden Ronda (den högt belägna vägen dit har dock inte renoverats sedan Francos dagar…)
  • Priset har nyligen sänkts från 129, 000 till 79, 900 Euro (bankåtertagande)
  • Ange referensnummer BP 1665
  • Det går också att ta lån till denna lägenhet. Vill du veta mer skriv till info@spanskafastigheter.se

Några bilder:

Läs också:

Billiga flyg till Spanien

Sista minuten resor

Hyr lägenhet eller hus i Nerja