Fantastisk lägenhet till salu i Frigiliana – spektakulär utsikt!

Blå dörr frigiliana
Byggnaderna i Frigiliana utmärker sig med sina karaktäristiska blå dörrar

[Såld] Frigiliana som ligger i närheten av Nerja på Östra Costa del Sol är en högt belägen by som är mycket eftertraktad på grund av de vackra omgivningarna och de pittoreska, typiskt andalusiska, byggnaderna. Om östra Costa del Sol är ”Europas Kalifornien” är Frigiliana ”Spaniens Toscana”. Längs vägarna som ringlar upp mot Frigiliana ligger det flertalet hus i det högre prissegmentet, flera av dem är rena rama lyxhus. Havet tornar upp sig i bakgrunden och bildar tillsammans med bergen och de gröna kullarna ett mäktigt sceneri!

Det böljande och gröna området har sedan länge attraherat målare och författare och andra konstnärer. Byn Frigiliana har dessutom flera gånger fått pris som ”Spaniens vackraste by”.

Priserna har generellt sett inte sjunkit lika mycket här, och det är svårt att få tag i fina hus eller lägenheter till ett rimligt pris i Frigiliana. Denna lägenhet är dock ett undantag. Den stod klar 2008 och kostade då över 200, 000 Euro. Sedan sänktes den ytterligare för att förra veckan gå ner till 140, 000 Euro. Nu är det verkligen köpläge på denna fina lägenhet, som är placerad precis innan infarten till Frigiliana om man kommer körandes från Nerja.

Lägenhet till salu i Frigiliana – sänkt pris

  • Lägenheten är 65 kvm stor, och spiraltrappa leder upp till en takterrass (lägenheten har även 2 mindre terrasser) som är hela 45 m2 stor.
  • Bostaden har 2 sovrum och 1 badrum samt modernt kök och förråd.
  • 5 minuters gångavstånd till byn frigilana,  10 minuter bil till Nerja och havet. Bussar går hela dagen.
  • Lägenheten har också en läcker inomhuspool.
  • Lägenheten ligger i en urbanisation med 10 fastigheter, det är således lugnt och skönt i området.
  • Utsikten är fullständigt enastående över bergen och havet, och för som sagt tankarna till Toscana. Uppe vid takterrassen ligger ett litet utrymme som för närvarande används som tvättrum. Men det går att med lite fantasi förvandla rummet till något mycket trevligare, som till exempel en bar eller ett magiskt arbetsutrymme för den som arbetar hemifrån. Utsikten ger energi och inspiration så det heter duga!

Övrig info:

  • Säljes fullt möblerad
  • privat parkering under byggnad
  • Pris: 140, 000 Euro
  • Referensnummer SF1010

Skriv till spanienkontoret@spanskafastigheter.se  för att se fler bilder eller boka visning (vi har fortfarande ett par dagar öppna under november, som annars är vår mest fullbokade månad sedan starten 2008).

Bilder:

Läs också:

Se ett axplock av fler lägenheter i Nerja samt Frigilana-området.

Hyr lägenhet eller hus billigt i bland annat Frigiliana.

Månadens objekt, Facebook, sen helg.


Publicerat

i


Etiketter: