Renoverat historiskt hus på landet mellan Nerja och Frigiliana – fantastiskt pris!

[Såld 30/5] Detta magiska hus som ligger mellan Nerja (10 minuters bilfärd) och Frigiliana i eftertraktade området La Molineta är definitivt ett av de mest annorlunda och härliga hus vi fått in någonsin.

Huset har bland visats i ett inslag på engelska BBC (video nedanför). Huset som är byggt i en typisk andalusisk stil stod färdigt redan 1860. Hus i sådana här områden, med en historisk andalusisk karaktär är mycket efterfrågade, men svåra att få tag i då de sällan dyker upp till försäljning. Huset var värderat för 2 år sedan till 350 000 Euro, men ägarna behöver göra en snabb affär och har sänkt det till 220 000 Euro!

Villan har nyligen totalrenoverats. Ytan ligger på 187 m2 och huset har 4 sovrum, 2 badrum och fullt utrustat kök.

Villan har en härligt rustik inredning, 2 öppna spisar, balkar i taket, dubbla fönster, etc. Egentligen är det 2 hus i ett, så man kan dela upp dem och göra 2 hus (kanske ett gästhus eller varför inte ett Bed and Breakfast?).

Huset har en fantastisk takterrass med utsikt över bergen, Nerja och havet. Huset ligger på olika nivåer och den udda arkitekturen på den historiska platsen i kombination med den vackra naturen ger hela huset en väldigt speciell inramning. ”Otroligt hög mysfaktor” som vår mäklare uttryckte det när han var där och tittade på det i fredags.

La Molineta är en berömd småby som fått sitt namn efter en 250 år gammal mjölkvarn som fortfarande står kvar. Det ligger bara några hus i denna urbanisation, och en suverän tapas bar. I Frigiliana som alltså ligger på ett kort promenadavstånd bort finns det flera barer, affärer och restauranger.

Omgivningen bjuder på böljande kullar, och gröna slätter med utsikt över havet och bergen. Frigiliana och dess omgivningar kallas ofta för Spaniens Toscana. Det bor för övrigt flertal skandinaver runt i krokarna.

Övrig information om huset i La Molineta

  • Säljes fullt möblerat.
  • Pris 220,000 Euro.
  • Referensnummer: SF1057.
  • 5-10 minuters bilfärd till stränderna i Nerja och 10 minuters gångavstånd till den berömda byn Frigiliana som vunnit flertalet priser som Spaniens mest vackra by och som länge varit en vallfärdsort för konstnärliga själar, som målare, musiker och författare.
  • Cirka 1 timme till flygplatsen i Malaga

Skriv till spanienkontoret@spanskafastigheter.se för mer information, eller boka visning.

Video om huset och området (producerad av BBC så den har engelsk talarröst)


Bilder