Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Lägenhetshus till salu i Spanien – bra bostadsinvestering Costa del Sol

Alltfler svenskar har börjat göra sig stora pengar på bostadsinvesteringar i Spanien. Detta gäller såväl köp av mindre lägenheter som större kommersiella objekt. Vi har hjälpt till att identifiera och genomföra allt från köp av enstaka mindre lägenheter för uthyrning till köp av hotell och uppköp av land och påföljande produktion av flertalet lägenheter (vårt största projekt var 48 lägenheter på kusten vid Nerja, som sålde slut på rekordtid) med allt vad det innebär vad det gäller att lotsa projektet genom myndighetsinstanserna för beviljande av licens, arkitektritning av bostäderna, val av byggherre, försäljning, etc.

Priserna på bostäder har sedan krisåren ökat, men ännu inte nått nivåerna för 2007 (i genomsnitt sjönk priserna med över 40 %). De flesta bedömare tror dessutom att priserna, likt de gjorde i Sverige efter bostadskrisen på 90-talet, kommer att öka under många år framöver.

Många områden i Spanien är dock inte att rekommendera för en investering av bostad på grund av restriktioner, skenande prisökningar, etc. Läs vår omfattande artikel som går igenom det mesta vad det gäller att investera i en bostad i Spanien.

9 av 10 investerare söker sig till Nerja på Costa del Sol, som gått upp som en raket vad det gäller såväl försäljning som uthyrning (uthyrningen var stark även under de värsta krisåren i detta område). Vår uthyrningsverksamhet i Nerja har en beläggning på över 42 veckor om året. Läs mer om Nerja. Bostadsmarknaden i Nerja håller dock på att tunnas ut och vi anser att  närliggande Costa Tropical är det logiska alternativet för en framtida investering. Uthyrningen växer i detta område samtidigt som priserna har ökat i en lägre takt. Det måste dock poängteras att här och nu är fortfarande Nerja den ort som främst rekommenderas. Det finns nämligen flertalet bra möjligheter i denna stad för en investering i något år till.

Dessutom är Malaga stad ett område som blir alltmer intressant för investerare. Skriv till oss för mer information om vilka möjligheter som finns i denna snabbt växande metropol. Kvm-priserna är fortfarande cirka 1000 € billigare än närliggande Marbella, med potential att stiga snabbare. Uthyrningsmarknaden är också mer flexibel i de rätta områdena i Malaga, med allt från bemanningsföretag till läkare och företagsledare etc. som alltid söker bostad att hyra, oavsett konjunktur.

Varför välja spanskafastigheter.se för en bostadsinvestering i Spanien?

Vi sköter allt genom hela processen, såväl före som efter köp, stora som mindre.

Detta innebär bland annat att:

 • hitta en investering med faktiska siffror som underlag
 • juridisk hjälp av lokala, erfarna advokater som kan marknaden och säkerställer att alla papper och licenser är i ordning, och som kan processen att få igenom bygglicensen lokalt, vilket är ett stort hinder om man inte gör det på rätt sätt
 • att ledas steg för steg genom hela köpprocessen till underskrift av lagfart
 • vi samarbetar också på högsta chefsnivå på spanska storbanker vad det gäller lån till enskilda köpare och bankgaranti för större projekt (allt från mindre lägenheter till resorts, och stora tomter)
 • samt övriga tjänster/infrastruktur som är nödvändig, som till exempel oberoende auktoriserad revisor med erfarenhet av större projekt, uthyrningsfirma med inkörda klienter (sedan 2012), eget städbolag (för att hålla kostnaden nere), professionell fotograf/drönare, etc, etc.
 • info@spanskafastigheter.se 

Nyinkommen möjlighet till en bra bostadsinvestering i Nerja

Objektet publicerades först i vårt nyhetsbrev (när vi har möjlighet presenterar vi objekt av särskilt intresse för våra följare av nyhetsbrevet upp till 2 veckor innan offentlig release). Skriv upp er på kommande nyhetsbrev för Nerja och Costa Tropical här.

Beläget på Nerjas huvudgata med gångavstånd till strand, restauranger och busshållplats med bra kommunikation till storstäder som Malaga och Granada. På grund av den starka efterfrågan av semesterbostäder i Nerja med omnejd är detta en svårslagen investering.

Hyresfastigheten betsår av 3 individuella lägenheter samt en tomt med byggrätt för ytterligare 3 lägenheter av samma storlek. Lägenheterna består av 1 sovrum, kök, badrum, vardagsrum, balkong och delar på en gemensam saltvattenspool. Mycket uppskattat av hyresgäster, detta i kombination av det centrala läget gör det möjligt att begära högre hyresintäkter.

Lägenheterna är av hög standard med bra materialval för att erbjuda gästerna den bästa upplevelsen och på så sätt kunna öka vinstmarginalen.

Fastigheten förvaltas och hyrs ut av ett etablerat förvaltningsbolag i Nerja som sköter om allt från att hålla lägenheterna fullbokade med gäster till städ, tvätt och skötsel.

Tomten och lägenheterna har egna lagfarter. 

Planritningar för att bygga ytterligare tre lägenheter finns redo, eventuellt 2 studios på bottenplan samt fyra lägenheter med 1 sovrum på de övre planen. Detta skulle innebära en duplicering av hyresintäkter för en snabbare amortering samt högre avkastning. Möjligheten att förvärva en granntomt till ett förmånligt pris för att utvidga terassen samt utföra en byggnation på ytterligare tre lägenheter kan ordnas vid förfrågan.

Inkörd kundbas, kort starträcka

Det nuvarande förvaltningsbolaget kan även fortsätta skötseln vid ägarebyte med samma villkor. Perfekt verksamhet för den som vill kunna livnära sig på en säker och passiv inkomst i Nerja, som dessutom har goda förutsättningar att kunna öka i värde långsiktigt.

 • Community – 0 €
 • Kommunal sopavgift – ca 120 €/År

IBI – ca 750 €/År
 • Poolskötsel – ca 900€/År
 • Ungefärlig el och vatten kostnad – 2 900 €/År
 • 3 lägenheter – 65 kvm / styck

Tomt – 145 kvm
 • Byggrätt för ytterligare 3 enheter 

Takterass – 65 kvm
 • Gångavstånd till strand – ca 4 minuter
 • Community – 0 €
 • 

Kommunal sopavgift – ca 120 €/År
 • IBI – ca 750 €/År
 • 

Poolskötsel – ca 900 €/År
 • Ungefärlig el och vatten kostnad – 2 900 €/År

Priser för veckouthyrning per enhet

 • Sommar – 890 € Brutto
 • Mellansäsong – 690 € Brutto
 • Vinter – 549 € Brutto 
 • Totala hyresintäkter fastigheten – 55 000 €/år Brutto

*Detta är en estimerad kalkyl

Pris: 795 000 € (prissänkning 26/11)

Ansvarig mäklare för ovanstående lägenhetshus på Calle Pintada är Emil Hallakainen. Skriv till emil@spanskafastigheter.se för mer information.


Fastigheten lades ut i DI tryck, 20/10:


Läs också:

Kommersiella fastigheter som B&B och hotell till salu i Spanien

Översikt av nyproduktion på Costa del Sol

info@spanskafastigheter.se

Märkt som , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv