Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Hyra hus/lägenhet i Spanien – uthyrning från 4000 kronor i månaden

De flesta vill bo vid stranden

De flesta vill bo vid stranden

Vi samarbetar med flera företag för dig som vill hyra hus eller lägenhet i Spanien (även långtidsuthyrning). Främst erbjuder vi semesterbostäder i Nerja och övriga östra Costa del Sol. Titta igenom vårt stora och billiga utbud av semesterbostäder i området.

Ett av Nerjas mest populära områden är Capistrano Village. Vi erbjuder marknadens bästa priser för vistelser längre än minst en vecka.

För semesterbostäder i övriga Spanien; villor och lägenheter, för korttidsuthyrning (men även long stay) rekommenderas världens största och mest prisvärda aktör: Booking. Se hela deras utbud för uthyrning i Spanien här.  De har bostäder i princip varje spanska provins. De är dessutom mycket billigare än våra andra konkurrenter (vissa tar hutlösa överpriser för uthyrning av spanska bostäder) och använder sig av en prisgaranti.

Bostäder för barnfamiljer

För dig som söker semesterbostad eller korttidsboende på andra håll är även Sembo ett bra val tack vare sina priser, sitt breda utbud och sin service. De erbjuder semesteralternativ för allas budget och har flera koncept inriktade för barnfamiljer.Klicka här för att komma till sembo.se


Osäkra på var ni vill bo? Vi rekommenderar Capistrano Village i Nerja, som är mycket barnvänligt. Extrasängar etc. kostar inget extra om man bokar via oss.

Uthyrning av bankobjekt (från 4000 SEK och i vissa fall under)

Från och med våren 2014 har vi, i samarbete med banken La Caixa, utökat databasen för långtidsuthyrning. Detta innebär att vi kan erbjuda långtidsuthyrning (för dig som ska arbeta eller studera i Spanien i minst 9 månader) i de flesta spanska provinser till helt oslagbara priser. Vi återkommer framöver med mer information. Du kan dock hyra redan nu. Maila info@spanskafastigheter.se för mer information. Ange var och när du vill hyra bostad så återkommer bankpersonal med mer information om deras utbud i provinsen/staden du är intresserad av. OBS, att anmäla intresse och få information om hur det fungerar att hyra bostad via banken är helt kostnadsfritt.

Det finns till exempel väldigt många bank-bostäder för long stay i Madrid, Barcelona, Sevilla, Malaga, Valencia, Alicante, Teneriffa etc.

Lämna intresseanmälan för long stay via spansk bank

Hyr hus eller lägenhet i Spanien privat

Uthyrning i Spanien

I många fall finns det inget annat alternativ än att hyra på plats (särskilt om man ska hyra ett år eller längre). Oavsett om du letar boende på någon av de spanska öarna, eller på fastlandet som Costa Blanca, Costa Calida, Costa del Sol, samt de stora städerna som Madrid, Barcelona, Valencia, etc. Det finns många lediga bostäder i Spanien för uthyrning, i kölvattnet av krisen, och privata alternativ annonserar flitigt i lokaltidningar, på flygplatsen, etc. Depositionen varierar, men 3 månader eller mer är inte ovanligt att man kräver i deposition.

Ett tips är att hyra bostad ett par veckor till en månad av till exempel oss eller Booking och sedan hitta ett privat långtidsalternativ på plats. Detta brukar nästan alltid vara den mest ekonomiska strategin, om än lite mer riskabel. Det är dessutom en bra strategi så till vida att man verkligen får en känsla för omgivningarna och boendet när man väl är där.

Hyrorna i Spanien är många gånger förbluffande billiga för lägenheter och hus som inte ligger så nära stranden eller andra populära områden. Orsaken till att det inte finns så många aktörer i Sverige som förmedlar dessa bostäder är helt enkelt att administrationen kostar mer än det smakar. Det lönar sig inte helt enkelt.

Tips: Vill du bo så billigt som möjligt i solen, undvik de mest populära områdena där turismen är stark mer eller mindre året runt. Så, till exempel Costa Blancas utbud av uthyrningsbostäder är billigare än Costa del Sol (som slog nytt turismrekord förra året) och Girona eller Lloret del Mar är billigare än storstaden Barcelona. Även inom vissa mer avgränsade områden skiljer sig priserna kraftigt. Almunecar på Costa Tropical är ett billigare alternativ än populära Nerja, Estepona är billigare än Marbella, etc. Det förekommer som med allt annat i Spanien stora regionala och lokala skillnader i pris. 

Long stay Spanien

Mer om långtidsuthyrning – long stay

 • Vill du att vi ska leta upp ett bra boende åt dig för längre uthyrning kan vi i vissa fall leta upp boende via kontakter (privata och kommersiella). I dessa fall är det Costa del Sol och Costa Tropical med populära områdena Nerja (och Frigiliana), Alcaucin, Marina del Este, Malaga, Marbella, samt pittoreska Axarquia-regionen i spetsen som gäller. Vi kan även, via våra samarbetspartners, fixa fram lägenheter i och runt Torrevieja för long stay eller kortare perioder.
 • Detta handlar om boenden minst 3 månader och uppåt (vinterrabatten för de flesta aktörer gäller på vistelser längre än tre månader). Observera att vi kan erbjuda uthyrning från en natt till ett år, eller längre, i Nerjaområdet, som är vår specialitet.
 • Du kan välja mellan att hyra en flott eller enkel och billig villa, lägenhet eller radhus i stadsmiljö, vid stranden, på landet eller i bergen runt Nerja. Läs mer.
 • Vi har också tillgång till bostäder som uthyres nära diverse golfbanor i Spanien. Dock ingår inte green fee, etc. Det handlar uteslutande om boende. Det brukar dock bli mycket billigare att undvika olika typer av golf-paket. Särskilt om du hade tänkt stanna längre än några veckor. Skriv till oss om du söker bostad i närheten av golfbana. info@spanskafastigheter.se

Golfresor till Spanien är mycket populära

Alla förmedlare av långtidsuthyrning som vi samarbetar med ställer höga krav på de som hyr ut sina bostäder. Inredningen skall vara hel, ren och säker.

Läs också:

Tips på billiga hotell i Spanien

Vår guide till Andalusien

Tips om att flyga billigt till Spanien

Vårt tips om hyrbil i Spanien

Allt du behöver veta om spansk fastighetsinvestering

Om vårt utbud för dig som vill köpa bostad i Spanien

Märkt som , , , ,

76 Responser »

 1. Hej, Ingis. Titta in igen på vår sida inom ett par veckor då vi kommer erbjuda långtidsuthyrning i Nerja med omnejd till mycket bra priser. Och för snabbare behandling rekommenderar jag att du skickar ett mail direkt till info@spanskafastigheter.se Vi behandlar e-post mycket snabbare än kommentarer direkt på hemsidan. Vänligen/ Jan Nilsson

 2. Letar efter att hyra någonting aug-okt på en kulturellt aktiv plats i Spanien. Alla förslag är välkomna! Tack på förhand Paulina

 3. Vi rekommenderar frigiliana. Du kan boka via oss till riktigt bra priser. Titta till denna sida http://www.nerja-uthyrning.se/ (den går live inom de närmaste dagarna)

 4. Hej jag och min sambo fundrar på att hyra hus eller större lägenhet, nära strand och stad, men ändå relativt lungt, och nånstans där vi kan ta med våra 3 hundar, och njuta av sol och värme i ett par månader..vart ska man söka och vad kostar det och får man överhuvudtaget ta med hundarna ,mvh monia

 5. Hej jag och min sambo kollar på möjligheterna att hyra lägenhet eller hus med god plats för oss två och 3 hundar, tanken är 3 månader, gärna nära en stad, och strand, gärna uteliv men inte så det stöt…vart ska man söka och vad kan det kosta…mvh monia

 6. Hej. Jag skulle rekommendera Nerja. Gå in på vår systersida http://www.nerja-uthyrning.se och titta runt så hittar ni säkert en bostad som passar er. När man hyr en längre period ska man alltid fråga efter offert. I de flesta fall går bostadsägaren med på att sänka priset. Så i ert fall, leta upp en bostad ni känner passar er och skriv till vår mäklare på spanienkontoret@spanskafastigheter.se Sedan återkommer han med en offert. Priset beror helt på läge och standard. En stor bostad kostar från cirka 3000 och uppåt per vecka.

 7. Hej!
  Har tänkt att i framtiden köpa en lägenhet i Nerja.
  Men skulle vilja börja att långtidsjukskrivningar
  en lägenhet i centrala Nerja.
  Det skulle räcka med 2 rum och kök samt balkong.
  Finns det någon möjlighet till det.
  Kommer att åka till Nerja den 18 maj och åter hem den 24 maj.
  Med vänlig hälsning
  Britt -Marie Andersson

 8. NYBLIVET SVENSKT PENSIONÄRSPAR.

  ÖNSKAR HYRA EN LITEN LÄGENHET I SPANIEN EV.KÖPES SENARE.
  VI HAR INTE TUMMEN MITT I HANDEN PRECIS

  MVH:N&H.

 9. Jag .söker passande boende för mig själv i Fuengirola under tiden januari-april/maj 2018. Inte nödvändigtvis stor lägenhet. Även intresserad av mindre hus där jag kan hjälpa till med skötsel av gården. Är fastighetsskötare i grunden bl.a.!

 10. Vill långtids hyra runt torrevija mindre villa

 11. Önskar hyra mindre hus eller lägenhet billig någonstans i Spanien vid mindre stad.till att börja med 3 mån jan- mars eller i början 2018 ev längre om trivsel infinner sig. Allt av intresse

 12. Hej funderar på 4 v i sommar med liten chihuahua
  Vad finns att hyra. Hur går jag till? Svensk tjej/ kvinna 55 år mvh yvonne

 13. Hej,

  Jag (ensamstående) skulle vilja hyra lägenhet/radhus lång tid som semesterboende ,1-2 sovrum Belmandes,Costa Blancka,Valencia och vill eventuellt köpa den längre fram om det känns rätt.
  Helst en svenk eller finsk ägare.

 14. Hej,

  Jag (ensamstående) skulle vilja hyra lägenhet/radhus lång tid som semesterboende ,1-2 sovrum Belmandes,Costa Blancka,Valencia och vill eventuellt köpa den längre fram om det känns rätt.
  Helst en svenk eller finsk ägare.

 15. Vi är intresserade av att hyra lägenhet/radhus på årsbasis i Malaga området (Nerja – Fuengirola)
  eventuellt vill vi köpa den längre fram om allt känns rätt. Vi är intresserade av 3-4 rum och kök, med altan och eller takterass.

 16. Vi söker lägenhet att hyra runt Marbella området för minst 6 månader framåt.
  Allt är av intresse .

 17. Vi söker ett fast boende, gärna lite större tomt med frukt & olivträd och odlingsmöjlighet i Malaga området eller södra Spanien.3 rum & kök minimum.Behöver inte vara up too date.men fungerande.Avtal med besittningsrätt.

 18. Jag pensionär och min lilla nakenhund behöver komma ifrån det kalla vädret! Vill hyra ett långtidsboende! En mindre lägenhet helst nära havet då jag har lite gångsvårigheter!

 19. Jag pensionär och min lilla nakenhund behöver komma ifrån det kalla vädret! Vill hyra ett långtidsboende! En mindre lägenhet helst nära havet då jag har lite gångsvårigheter!

 20. Vi är tre vuxna som söker långtidshyra ett boende på Solkusten. Planerar att köpa på sikt men hyra 4-6 månader först, ev längre om vi trivs. Vi har ingen bil till att börja med så hyfsade kommunikationer är ett måste. Privat pool är ett starkt önskemål och att det finns installerat fibernät eller wi-fi. Vi beräknar komma ner nu i mars 2018.

‹ äldre kommentarer

Trackbacks

 1. Bostäder till salu i Torremolinos – hus och lägenheter | Spanska Fastigheter
 2. Guide till Estepona på Costa del Sol – allt från sevärdheter till bostadsmarknaden | Spanska Fastigheter
 3. Guide till Mijas – sevärdheter – väder – bostadsmarknaden | Spanska Fastigheter
 4. Guide – Fuengirola – saker att göra och sevärdheter | Spanska Fastigheter
 5. Benalmádena – guide till sevärdheter och stränder etc. | Spanska Fastigheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv