Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Hyra hus/lägenhet i Spanien – uthyrning från Malaga till Costa Blanca

De flesta vill bo vid stranden

De flesta vill bo vid stranden

Vi samarbetar med flera företag för dig som vill hyra hus eller lägenhet i Spanien (även långtidsuthyrning). Främst erbjuder vi semesterbostäder i Nerja, Malaga och övriga Costa del Sol. Titta igenom vårt stora och billiga utbud av semesterbostäder i Nerja-området.

Se också vårt övriga utbud på västra Solkusten (Marbella och Nueva Andalucia, Estepona, Benalmadena, etc), Costa Tropical (Almunecar) och Costa Blanca med Altea i spetsen.

För semesterbostäder i övriga Spanien; villor och lägenheter, för korttidsuthyrning (men även long stay) rekommenderas världens största och mest prisvärda aktör: Hotels.com. Se hela deras utbud för uthyrning i Spanien här.  De har bostäder i princip varje spanska provins. De är dessutom mycket billigare än våra andra konkurrenter (vissa tar hutlösa överpriser för uthyrning av spanska bostäder) och använder sig av en prisgaranti.

Bostäder för barnfamiljer

För dig som söker semesterbostad eller korttidsboende är vi (vårt dotterföretag Scandicfeelrentals.com) ett bra val tack vare våra priser, säkerhetstänk och service. Vi erbjuder semesteralternativ för allas budget och har flera boenden inriktade för barnfamiljer.

Uthyrning av bankobjekt (från 6000 SEK och i vissa fall under)

Från och med våren 2014 har vi, i samarbete med banken La Caixa, utökat databasen för långtidsuthyrning. Detta innebär att vi kan erbjuda långtidsuthyrning (för dig som ska arbeta eller studera i Spanien i minst 9 månader) i de flesta spanska provinser till helt oslagbara priser. Det finns dock få bostäder att hyra i nuläget på grund av stark efterfrågan på bostad att köpa. Maila info@spanskafastigheter.se för mer information om hur det ligger till för närvarande i området du söker i. Ange var och när du vill hyra bostad så återkommer bankpersonal med mer information om deras utbud i provinsen/staden du är intresserad av. OBS, att anmäla intresse och få information om hur det fungerar att hyra bostad via banken är helt kostnadsfritt.

Det finns till exempel väldigt många bank-bostäder för long stay i Madrid, Barcelona, Sevilla, Malaga, Valencia, Alicante, etc.

Lämna intresseanmälan för long stay via spansk bank

Hyr hus eller lägenhet i Spanien privat

Uthyrning i Spanien

I många fall finns det inget annat alternativ än att hyra på plats (särskilt om man ska hyra ett år eller längre). Oavsett om du letar boende på någon av de spanska öarna, eller på fastlandet som Costa Blanca, Costa Calida, Costa del Sol, samt de stora städerna som Madrid, Barcelona, Valencia, etc. Det finns många lediga bostäder i Spanien för uthyrning, i kölvattnet av krisen, och privata alternativ annonserar flitigt i lokaltidningar, på flygplatsen, etc. Depositionen varierar, men 3 månader eller mer är inte ovanligt att man kräver i deposition.

Ett tips är att hyra bostad ett par veckor till en månad av till exempel oss eller Booking och sedan hitta ett privat långtidsalternativ på plats. Detta brukar nästan alltid vara den mest ekonomiska strategin, om än lite mer riskabel. Det är dessutom en bra strategi så till vida att man verkligen får en känsla för omgivningarna och boendet när man väl är där.

Hyrorna i Spanien är många gånger förbluffande billiga för lägenheter och hus som inte ligger så nära stranden eller andra populära områden. Orsaken till att det inte finns så många aktörer i Sverige som förmedlar dessa bostäder är helt enkelt att administrationen kostar mer än det smakar. Det lönar sig inte helt enkelt.

Tips: Vill du bo så billigt som möjligt i solen, undvik de mest populära områdena där turismen är stark mer eller mindre året runt. Så, till exempel Costa Blancas utbud av uthyrningsbostäder är billigare än Costa del Sol (som slog nytt turismrekord förra året) och Girona eller Lloret del Mar är billigare än storstaden Barcelona. Även inom vissa mer avgränsade områden skiljer sig priserna kraftigt. Almunecar på Costa Tropical är ett billigare alternativ än populära Nerja, Estepona är billigare än Marbella, etc. Det förekommer som med allt annat i Spanien stora regionala och lokala skillnader i pris. 

Long stay Spanien

Mer om långtidsuthyrning – long stay

 • Vill du att vi ska leta upp ett bra boende åt dig för längre uthyrning kan vi i vissa fall leta upp boende via kontakter (privata och kommersiella). I dessa fall är det Costa del Sol och Costa Tropical med populära områdena Nerja (och Frigiliana), Alcaucin, Marina del Este, Malaga, Marbella, samt pittoreska Axarquia-regionen i spetsen som gäller. Vi kan även, via våra samarbetspartners, fixa fram lägenheter i och runt Torrevieja för long stay eller kortare perioder. Se denna artikel om Long Stay Nerja.
 • Detta handlar om boenden minst 3 månader och uppåt (vinterrabatten för de flesta aktörer gäller på vistelser längre än tre månader). Observera att vi kan erbjuda uthyrning från en natt till ett år, eller längre, i Nerjaområdet, som är vår specialitet.
 • Du kan välja mellan att hyra en flott eller enkel och billig villa, lägenhet eller radhus i stadsmiljö, vid stranden, på landet eller i bergen runt Nerja. Läs mer.
 • Vi har också tillgång till bostäder som uthyres nära diverse golfbanor i Spanien. Dock ingår inte green fee, etc. Det handlar uteslutande om boende. Det brukar dock bli mycket billigare att undvika olika typer av golf-paket. Särskilt om du hade tänkt stanna längre än några veckor. Skriv till oss om du söker bostad i närheten av golfbana. info@spanskafastigheter.se

Golfresor till Spanien är mycket populära

Alla förmedlare av långtidsuthyrning som vi samarbetar med ställer höga krav på de som hyr ut sina bostäder. Inredningen skall vara hel, ren och säker.

Uthyrning av lyxboende i Spanien – lyxhus eller lyxig lägenhet vid stranden

Vi specialiserar även för dig som söker det där lilla extra, lyxigare alternativet av boende på Costa del Sol eller Costa Blanca. Vi har till exempel lyx-penthouse runt Marbella, Nueva Andalucia, nybyggda penthouse-lägenheter i Nerja, lyxhus på Costa Tropical och Altea på Costa Blanca etc. Du kan även hyra stora cortijos eller fincas för till exempel företagsevent via oss. Skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information av uthyrning av lyxbostäder.

Läs också:

Tips på billiga hotell i Spanien

Vår guide till Andalusien

Tips om att flyga billigt till Spanien

Vårt tips om hyrbil i Spanien

Allt du behöver veta om spansk fastighetsinvestering

Om vårt utbud för dig som vill köpa bostad i Spanien

Märkt som , , , , ,

95 Responser »

 1. Hej, Ingis. Titta in igen på vår sida inom ett par veckor då vi kommer erbjuda långtidsuthyrning i Nerja med omnejd till mycket bra priser. Och för snabbare behandling rekommenderar jag att du skickar ett mail direkt till info@spanskafastigheter.se Vi behandlar e-post mycket snabbare än kommentarer direkt på hemsidan. Vänligen/ Jan Nilsson

 2. Letar efter att hyra någonting aug-okt på en kulturellt aktiv plats i Spanien. Alla förslag är välkomna! Tack på förhand Paulina

 3. Vi rekommenderar frigiliana. Du kan boka via oss till riktigt bra priser. Titta till denna sida http://www.nerja-uthyrning.se/ (den går live inom de närmaste dagarna)

 4. Hej jag och min sambo fundrar på att hyra hus eller större lägenhet, nära strand och stad, men ändå relativt lungt, och nånstans där vi kan ta med våra 3 hundar, och njuta av sol och värme i ett par månader..vart ska man söka och vad kostar det och får man överhuvudtaget ta med hundarna ,mvh monia

 5. Hej jag och min sambo kollar på möjligheterna att hyra lägenhet eller hus med god plats för oss två och 3 hundar, tanken är 3 månader, gärna nära en stad, och strand, gärna uteliv men inte så det stöt…vart ska man söka och vad kan det kosta…mvh monia

 6. Hej. Jag skulle rekommendera Nerja. Gå in på vår systersida http://www.nerja-uthyrning.se och titta runt så hittar ni säkert en bostad som passar er. När man hyr en längre period ska man alltid fråga efter offert. I de flesta fall går bostadsägaren med på att sänka priset. Så i ert fall, leta upp en bostad ni känner passar er och skriv till vår mäklare på spanienkontoret@spanskafastigheter.se Sedan återkommer han med en offert. Priset beror helt på läge och standard. En stor bostad kostar från cirka 3000 och uppåt per vecka.

 7. Hej!
  Har tänkt att i framtiden köpa en lägenhet i Nerja.
  Men skulle vilja börja att långtidsjukskrivningar
  en lägenhet i centrala Nerja.
  Det skulle räcka med 2 rum och kök samt balkong.
  Finns det någon möjlighet till det.
  Kommer att åka till Nerja den 18 maj och åter hem den 24 maj.
  Med vänlig hälsning
  Britt -Marie Andersson

 8. NYBLIVET SVENSKT PENSIONÄRSPAR.

  ÖNSKAR HYRA EN LITEN LÄGENHET I SPANIEN EV.KÖPES SENARE.
  VI HAR INTE TUMMEN MITT I HANDEN PRECIS

  MVH:N&H.

 9. Jag .söker passande boende för mig själv i Fuengirola under tiden januari-april/maj 2018. Inte nödvändigtvis stor lägenhet. Även intresserad av mindre hus där jag kan hjälpa till med skötsel av gården. Är fastighetsskötare i grunden bl.a.!

 10. Vill långtids hyra runt torrevija mindre villa

 11. Önskar hyra mindre hus eller lägenhet billig någonstans i Spanien vid mindre stad.till att börja med 3 mån jan- mars eller i början 2018 ev längre om trivsel infinner sig. Allt av intresse

 12. Hej funderar på 4 v i sommar med liten chihuahua
  Vad finns att hyra. Hur går jag till? Svensk tjej/ kvinna 55 år mvh yvonne

 13. Hej,

  Jag (ensamstående) skulle vilja hyra lägenhet/radhus lång tid som semesterboende ,1-2 sovrum Belmandes,Costa Blancka,Valencia och vill eventuellt köpa den längre fram om det känns rätt.
  Helst en svenk eller finsk ägare.

 14. Hej,

  Jag (ensamstående) skulle vilja hyra lägenhet/radhus lång tid som semesterboende ,1-2 sovrum Belmandes,Costa Blancka,Valencia och vill eventuellt köpa den längre fram om det känns rätt.
  Helst en svenk eller finsk ägare.

 15. Vi är intresserade av att hyra lägenhet/radhus på årsbasis i Malaga området (Nerja – Fuengirola)
  eventuellt vill vi köpa den längre fram om allt känns rätt. Vi är intresserade av 3-4 rum och kök, med altan och eller takterass.

 16. Vi söker lägenhet att hyra runt Marbella området för minst 6 månader framåt.
  Allt är av intresse .

 17. Vi söker ett fast boende, gärna lite större tomt med frukt & olivträd och odlingsmöjlighet i Malaga området eller södra Spanien.3 rum & kök minimum.Behöver inte vara up too date.men fungerande.Avtal med besittningsrätt.

 18. Jag pensionär och min lilla nakenhund behöver komma ifrån det kalla vädret! Vill hyra ett långtidsboende! En mindre lägenhet helst nära havet då jag har lite gångsvårigheter!

 19. Jag pensionär och min lilla nakenhund behöver komma ifrån det kalla vädret! Vill hyra ett långtidsboende! En mindre lägenhet helst nära havet då jag har lite gångsvårigheter!

 20. Vi är tre vuxna som söker långtidshyra ett boende på Solkusten. Planerar att köpa på sikt men hyra 4-6 månader först, ev längre om vi trivs. Vi har ingen bil till att börja med så hyfsade kommunikationer är ett måste. Privat pool är ett starkt önskemål och att det finns installerat fibernät eller wi-fi. Vi beräknar komma ner nu i mars 2018.

 21. Söker att hyra ett litet billigt boende för två ungefär 4 mån from nov 2018 tom febr.2019. Har även en liten allergivänlig hund.

 22. Jag och min son (10 år) önskar hyra lägh/hus (priv ?) aug-18- juni-19 (10 mån) till en rimlig peng någonstans på spanska östsidan (Alicante). ..intr av vad som

 23. Min son 23 år ska studera Spanska i Malaga och söker en liten lägenhet att hyra i 6-12 månader

 24. Hej Pensionär par,Vi söker en Lägh. Hyra över vintern efter sommaren! start Sep-okt.i flera mån. framåt.
  i costa del sol Spanien, Område spelar inte så stor roll, Nära till affärer bara!! svårt o gå!

  hör av er till oss NU! Åke o christina SWEDEN /sundsvall

 25. Hej, jag letar efter något ställe att hyra, jag vill hyra på lång tid , jag känner att jag vill komma ifrån Sverige och flyttar gärna ner till Spanien som jag tror passar mig bra och mina 2hundar chihuahua. Så vad letar jag för att hitta något boende där jag kan leva ? Mvh Lotta

 26. Någon som känner till något litet ställe som skulle passa mig och mina små hundar (chihuahuor) jag kräver inte mycket, men nu vill jag göra detta som jag tänkt så länge, jag känner att nu är det min tur att äntligen få leva som jag vill😊 , så jag kommer att lämna mitt liv i Sverige bakom mig och hoppas verkligen jag hitta något där. Spelar ingen roll vart det är, jag kommer att trivas. Mvh Liselott

 27. Önskar hyra ett bekvämt boende i södra Spanien.gärna pool och trädgård. Lungt läge men ändå närhet till kultur och städer. Önskar hyra from december 2018 till minst februari2019 tmen eventuellt kunna stanna kvar om jag trivs. M.v.h Susanne.

 28. Hej. Jag är en man 50+ sjukpesionär som behöver ”komma ifrån” en stund och fundera på vad jag ska göra med resten av mitt liv. Sprit o drogfri så jag vill ha lugnt och fritt från råsupande människor. Någon som har nått förslag på var jag ska söka boende?

 29. Hej !
  Vi är nyblivna pensionärer från Stockholm som gärna vill provbo/hyra lägenhet i Fuengirola längre tid (3-4 månader) medan vi tittar på objekt som är till salu. Nära till affärer och restauranger och inte alltför långt från stranden. Vårt mål är att hitta något i Torreblanca att hyra/köpa.
  mvh

 30. Hej
  Önskar att hyra ca 6 månader med en hund- typ lägenhet 3 rum och kök stor terass och gemensam poll ! Om nödvändigt hiss!

 31. Önskar att hyra 3 rum och kök samt med en rejäl terasse om flera våningar hiss samt parkering i 6 månader!

 32. Hej ! Jag vill hyra tvorumare i Fuengerola i nerheten av svensk skola.Skulle bli bra att fastigheter har poll och ballkong och hyra i ett ors tid. Tack! MHV Zana fron Sverige

 33. Hej
  Jag skulle vilja hyra ett radhus i playa flamenca lång tid 1-2år.som jag sen ev kan köpa.Helst från svensk el norsk.
  Mvh Pia Fredriksson

 34. önskar hyra lägenhet eller radhus feb mars 2020 tele 0730872130 har enliten hund york o nakenhund har bil.

 35. Hejsan hur skulle jag kunna hitta ett bimlitt vostad i spanien så att jag slipper bo på gatan ? O harinte så värstmycket pengar att jagttty skulle kunna betala hyra på 900e vecka

 36. Hej
  Vi är 2 pensionärer från Stockholm som gärna vill provbo/hyra lägenhet i Fuengirola längre tid (3-4 månader) feb till april 2020 medan vi tittar på objekt som är till salu. Nära till affärer och restauranger och inte alltför långt från stranden. Vårt mål är att hitta något i Fuengirola nära beachen att hyra/köpa.

  MVH
  Christer & Viola

 37. Hej!
  Söker enkelt boende nära affärer/by och kommunikationer. Gärna bland bergen – ej havsnära pga problem med lungorna. Minst 9 mån/år, helst helår. Tillgång till pool en fördel men ej nödvändigt.
  Hör av dig!/Ylva

 38. Cyklist 65 söker mindre lägenhet att hyra i november

  Med vänlig hälsning, Tommy

 39. Hej!
  Jag är en nybliven pensionär som väldigt gärna vill spendera minst 3 månader under vinterhalvåret i Spanien. Helst nära Malaga. Jag letar efter en liten lägenhet, 1-2 sovrum med närhet till butiker, restauranger och goda kommunikationer. Gångavstånd till havet är också ett önskemål. Min ekonomi tillåter en månadskostnad på högst 6 000 kr. Är tacksam för förslag på passande boenden.

  Med vänlig hälsning
  Kerstin

‹ äldre kommentarer

Trackbacks

 1. Bostäder till salu i Torremolinos – hus och lägenheter | Spanska Fastigheter
 2. Guide till Estepona på Costa del Sol – allt från sevärdheter till bostadsmarknaden | Spanska Fastigheter
 3. Guide till Mijas – sevärdheter – väder – bostadsmarknaden | Spanska Fastigheter
 4. Guide – Fuengirola – saker att göra och sevärdheter | Spanska Fastigheter
 5. Benalmádena – guide till sevärdheter och stränder etc. | Spanska Fastigheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv