Flyg till Spanien 2020 – allmänna tips och lista på billiga flygbolag

Plan i solen
Flyg billigt till Spanien

När svenskarna började flyga reguljärt till Spanien under 60-talet revolutionerade det våra resevanor. Utbudet var dock skralt, restiden lång och priserna dyra. Mycket har dock hänt med flyget, och framförallt med flygpriserna sedan dess. Många upplever nuförtiden att det är en djungel att leta upp bra och billiga flygbolag för sin resa till Spanien.

Vi har därför satt samman en nästintill komplett lista på flyg till Spanien från Sverige under året. Det går numera ett flertal billiga lågprisflyg till södra Spanien, som till exempel Malaga. Direktflyg såväl som charter. Det har aldrig varit enklare och billigare att flyga till Spanien.

Läs vår artikel med tips på var och hur du bokar billigast hotell, eller lägenheter och hus i Spanien.

Flyg till Spanien – flygbolag med bra priser och lättnavigerade sidor

Supersaver gör skäl för sitt namn. På den lättöverskådliga sidan kan du hitta flera tusen billiga destinationer, även flygstolar på inrikesflyg – och förstås mycket prisvärda flygresor från hela Skandinavien till flygplatser över hela Spanien. De jobbar med bland annat SAS, Norwegian och Skyways (erbjuder även inrikesflyg) Klicka här

Travelstart är en annan mycket bra och stor aktör med ett brett utbud av flygningar, hyrbilar och charter till Spanien och andra reserelaterade tjänster. De erbjuder bland annat en bra sista minuten-tjänst. Klicka på denna länk

Tips för dig som vill flyga som allra billigast till Spanien 2020

 • Nyligen undersökte professorn i ekonomi, Claudio Piga, priset på flygresor vad det gäller lågprisbolag (Ryanair, Norwegian etc.) och kom fram till flygbiljetterna, i genomsnitt, är som allra billigast 10 dagar innan avgång. Dagarna innan avgång ökar priserna med 50-75 %.
 • Betala alltid resan med ditt kontokort eftersom de flesta betalkort erbjuder diverse reseförsäkringar som en bonus. Bland annat kan du få ersättning för försenat flyg eller bagage, samt ett avbeställningsskydd. Via vissa kort är man ännu mer försäkrad. Fråga din bank vad ditt kort täcker.
 • Att flyga till destinationen en fredag och hem en söndag är som med de flesta transportmedel det dyraste alternativet. Undvik dessutom helgdagar för såväl dit- som hemresa.
 • Testa två olika lågprisflygbolag för din dit- respektive hemresa. Det kan löna sig även om det blir lite mer besvärligt.
 • Var inte rädd för omvägar. Det kan till exempel löna sig att flyga via en mellanlandning i Europa istället för ett direktflyg till Spanien.
 • Ta med resekostnader och parkeringsavgifter i beräkningen för din resa till flygplatsen du valt att flyga ifrån. Bor du till exempel nära en mindre flygplats som Karlstad eller Örebro kan det löna sig med en flygstol därifrån även om flygpriserna är dyrare än i Stockholm eller Göteborg. Dessutom är det ju aldrig fel att spara tid…
 • Var noggrann med att kontrollera dolda priser som tillkommer i form av skatter, bagageavgifter, etc. Detta gäller i synnerhet lågprisflygbolag som Ryan Air.
 • Det är billigast i april att flyga till Spanien (med undantag för påskveckan)
 • Och dyrast i februari. Men är du ute i god tid ska det gå att hitta bra priser på biljetter året runt.
 • Höstresan (i synnerhet charter, priserna halveras jämfört med högsäsongen under denna period) bokas som billigast efter skolorna börjat igen.
 • De flesta flygbolag släpper kampanjer i augusti och september.
 • Prova olika resedatum för din tur och retur-biljett om du har den tidslyxen. Det kan skilja enormt i pris.
 • Nuförtiden hittar du oftast den allra billigaste flygbiljetten ju tidigare du bokar din resa! Att hoppas på en riktigt ekonomisk sista minuten-bokning för din flygbiljett är således inte att hoppas för mycket på.
 • Lista på flygplatser i Spanien.

Alla flyg till Spanien från svenska flygplatser 2019

Observera att nedanstående lista av flygstolar från flygplatser i Sverige till Spanien inte inkluderar alla charterflyg, och förmodligen inte är helt komplett då det är förbluffande svårt att få tag i en komplett lista över alla flygningar 2020 från Sverige av Transportstyrelsen. Dessutom justerar bolag som Ryanair och Norwegian hela tiden sitt utbud (obs, från och med förr förra vintern går det inte längre några flyg med Ryanair från Skellefteå och Växjö. Däremot införde SAS direktflyg till Malaga från Skellefteå 2018).

Göteborg: Alicante, Barcelona, Bilbao, Gran Canaria, Malaga, Teneriffa, Madrid och Malaga.
Borlänge: Mallorca och Gran Canaria (med mellanlandning i Göteborg även flyg till Malaga).
Malmö: Gran Canaria, Malaga, Palma, Lleida, Fuerteventura, Lanzarote, Mallorca, Malaga, Menorca och Teneriffa.
Stockholm: Alicante, Barcelona, Malaga, Bilbao, Gran Canaria, Madrid och Teneriffa. Nytt direktflyg från Arlanda till Sevilla 2020.
Umeå: Gran Canaria och Alicante.
Växjö: Alicante, Gran Canaria och Teneriffa.
Örebro: Teneriffa, Gran Canaria, och Fuerteventura.
Skellefteå: Malaga.

Lågprisflyg från Sverige, Norge och Danmark

Ryanair:

Landvetter: Alicante, Malaga, Palma.
Skellefteå: Girona, Barcelona och Gran Canaria.
Skavsta: Barcelona, Malaga och Alicante.
Stockholm/Västerås: Malaga och Alicante.

OBS, Ryanair har lagt ner i Malmö och satsar istället på Köpenhamn.

Ryanair från Norge: Från Torp (Oslo) går det flyg till Malaga och Alicante, och från Haugesund till Malaga.

Norwegian från Svenska flygplatser:

Arlanda: Alicante Barcelona Gran Canaria Lanzarote Mallorca Palma Madrid Malaga Bilbao
Karlstad flyger till Alicante (men har lagt ner Barcelona-flyget tills vidare) och Gran Canaria.
Göteborg/Landvetter: Alicante, Barcelona, Gran Canaria, Malaga, Teneriffa.

Lågprisflyg från Köpenhamn 
Norwegian – Alicante, Barcelona, Gran Canaria, Madrid, Malaga, Mallorca, Teneriffa Syd
Ryanair – Alicante, Madrid, Malaga, Tenerife Sth

De spanska städer som har direktflyg vid en eller annan tidpunkt från Sverige 2019:
Madrid, Barcelona. Palma de Mallorca, Malaga, Alicante, Girona, Kanarieöarna (Teneriffa, Gran Canaria). Övriga städer från man mellanlanda minst en gång för att nå.

Sedan tillkommer alltid charterflyg under kortare perioder från diverse små flygplatser. Dessa linjer brukar dyka upp snabbt för att sedan försvinna så det är omöjligt att säga i förväg vilka ytterligare flyglinjer som går till Spanien från Sverige under året.

Den 14 mars i fjol tillkännagav KLM att man storsatsar på flyg till Spanien från Sverige. Under högsäsongen 2016 körde man 3 nya, dagliga avgångar från Arlanda, Landvetter och Linköping till Valencia, Alicante och Ibiza (obs, samtliga flyg mellanlandar på Schiphol i Amsterdam).

Läs också:

Vi mottar tacksamt tips om nya rutter och annan information (eller om du hittar bristfällig information) vad det gäller flyg till Spanien 2020. Info@spanskafastigheter.se Sidan uppdaterades senast 19/12  2019.

Publicerat av Jan Nilsson

Jan sköter denna sida, och tar emot all E-post (har de att göra med mer än allmänna frågor angående objekt skickas de vidare till Anders som sköter mäklarbiten från Spanien), skriver inlägg på sidan, etc. Skulle det av någon anledning inte fungera att använda sig av E-postfunktionen, eller om det är något brådskande, kan du ringa upp Jan (kvällstid) på 0570-711048. Vill du veta mer om Jan kan du läsa sidan "Om spanska fastigheter".

Delta i diskussionen

28 kommentarer

 1. Pingback: Exklusiva lägenheter i nya bostadsområdet Calaceite | Spanska Fastigheter
 2. Pingback: Finca på landet nära Frigiliana | Spanska Fastigheter
 3. Pingback: Lägenhet vid golfbanan Baviera – 5 minuter från stranden i Caleta | Spanska Fastigheter
Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.

%d bloggare gillar detta: