Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

De bästa köpen i Nerja just nu (uppdaterad september)

Några rader om nyproduktion innan vi listar de mest attraktiva bostäderna i olika prisklasser: Intresset för nyproduktion är enormt, men utbudet begränsat.  Även om det finns få zoner kvar att bygga på i Nerja kommer det finnas möjligheter inom såväl nyproduktion (se mer nedan) som resale.

[uppdaterad senast 14/9. Rensat ytterligare objekt som sålt under september. Majoriteten av objekt har dock varit uthyrda hela sommaren och inte gått att visa, men kan visas från och med september/oktober. Vi uppdaterar denna artikel regelbundet, och flertalet av bostäderna i listan säljes exklusivt via oss, men några säljes också via lokala mäklare och kan vara sålda senaste dagarna utan vår vetskap]

Missa inte vårt fullspäckade nyhetsbrev vecka 34 som dog igång höstsäsongen.  Läs nyhetsbrevet här.


Det har fortsatt sälja mycket under 2018, samtidigt som det kommit ut färre bostäder än vanligt. Dessutom har flera bostäder som las ut tidigare under 2017/18 varit uthyrda hela året och inte gått att visa. Det kommer dock bli bytesdagar från och med hösten så det går att komma in i dem vissa datum. Vi uppdaterar denna artikel kontinuerligt – håll också utkik i vårt nyhetsbrev framöver. Då marknaden är så dynamisk just nu kommer vi lägga ut allt av intresse i nyhetsbrevet. Som vanligt är perioden innan och efter högsäsongen de bästa månaderna på året att besöka Nerja för visningar eftersom de flesta lägger ut sina bostäder för försäljning efter nyår och efter den spanska semestern i augusti.

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev Nerja här.

Viktig information. Då försäljningen i Nerja är inne i ett rejält högtryck har förutsättningarna ändrat sig drastiskt. Till exempel går de flesta säljare inte längre med på att ta undan en bostad från försäljning i väntan på att köpare väntar på besked från banken angående lån (då det står flera andra köpare runt hörnet som kan betala direkt). Det är alltså därför viktigt att du har finanserna klara före du åker ner för visningar. Du kan få ett lånelöfte via vår bank-samarbetspartner, en svensktalande bankdirektör i Nerja redan innan du kommer. Behöver du lån i spansk bank ta upp detta med oss i god tid innan du kommer ner. Läs mer om att låna i Spanien.

Har du funderingar kring någon av bostäderna? Skriv till info@spanskafastigheter.se

Är du på plats och snabbt vill boka visning med vår mäklare Anders Larsson?

Ring då: 0034 669 738682

Eller besök vårt kontor på Calle Pintada 9.

Bästa köp nyproduktion (bästa köp alla kategorier om man ser till läge, standard och pris):

Royal Palm. 12 lägenheter, 12 radhus, 12 duplex i fantastiskt läge! De började säljas under sommaren, men kommer med stor sannolikhet vara slutsålda redan under hösten. Läs mer om Royal Palm i Nerja här.  Skriv till oss för mer information. info@spanskafastigheter.se

Royal Palm

ALTERNATIV: . Vi rekommenderar just nu denna havsnära och moderna lägenhet med utsikt rakt över havet vid Penoncillo, som alternativ.

Vi rekommenderar också denna lägenhet med 2 sovrum, 2 badrum, 2 terrasser i Ladera del Mar 1, som alternativ till de slutsålda projekten med nyproduktion, Terrazas och Balcón del Mar. 369 000 €

Se också: översiktsartikel med samtliga attraktiva projekt med nyproduktion, hus och lägenheter, på hela Costa del Sol.


Nyproducerade villor i Nerja

Fristående villor med 3 sovrum, takterrass och privat pool i området Fuente del Baden. Från 350 000 €.

Nybyggt hörn-radhus i centrala Nerja

3 sovrum, 3 badrum och privat pool. 106 m2. 500 000 € (Nyckelfärdigt!)

Obs, för fler nyproducerade radhus i Nerja skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information. Det finns några mindre projekt utspridda (främst i Fuente del Baden) i staden.


Bästa köp nära strand:

Fantastiskt läge på denna lägenhet i populära Capistrano Playa. Belägen ovanligt nära havet. Mycket bra pris! 369 000 €.

Månadens objekt

Stor lägenhet med 1 sovrum, centralt belägen nära stränder. Fenomenal utsikt! 280 000 €

Lägenhet med 2 sovrum Torrecilla- stor terrass i västerläge. 295 000 €

Lägenhet med 2 sovrum nära Torrecilla-stranden. 179 000 €.

Lägenhet med 3 sovrum, 2 badrum och terrass i västerläge 100 m. från Torrecilla-stranden. 290 000 € Mycket bra uthyrningspotential

Lägenhet med 2 sovrum, 50 meter från Burriana. 319 000 €

Lägenhet med 3 sovrum, 400 meter från Burriana. 315 000 €

 


Bästa köp av nyproducerad lyxvilla:

5 sovrum, pool – magisk utsikt! Endast 1 återstår i området! Inga fler bostäder kommer byggas i Ladera del Mar 2 efter detta hus, som håller på att byggas, står färdigt.


lyxvilla-med-privat-pool-i-nerja-kopia

Fristående hus med infinity pool, 100 m2 terrass, havsutsikt från varje sovrum. Beläget i vackra Penoncillo, strax utanför Nerja. 650 000 €

 

Stor villa med pool. Perfekt placering i det vackra landskapet kring sjön Vinuela. 425 000 € Prissänkt 29/3! Fantastiskt pris!


Bästa köp av hus i mer avskilt naturläge

Mycket fint läge på denna lantvilla vid Costa Tropical-kusten. 295 000 €

Samt detta hus med privat pool och stor tomt i den magiska honungsdalen, endast 20 minuter från Nerja!  210 000 € 


Bästa större investering:

Obs! Vi får i slutet av september in ett större cortijo/finca i bra läge i Nerja med ”superstatus” på Airbnb. Skriv till oss vid intresse. info@spanskafastigheter.se

Radhus Burriana med 4 sovrum. 390 000 €

Bästa köp lägenhet i centrum

Lägenhet med 4 sovrum på Calle Perez. Endast 190 000 €!

Stor lägenhet med 3 sovrum på huvudgatan. 299 000 €

Penthouse med 3 sovrum. Fin utsikt från terrass!

Se också:

Lägenhet med 2 sovrum och havsutsikt på den mest eftertraktade gatan, Carabeo. 325 00 €.

Samt: 

Lägenhet med 4 sovrum i centrala Nerja. 180 000 €. 


Bästa investering för uthyrning (under 300 000 €):

Nyrenoverad lägenhet med 2 sovrum i Oasis Capistrano. 46 veckors beläggning. Mycket bra investering! 235 000 € 

Helt renoverad lägenhet med havsutsikt. 10 minuters promenad från Burriana. 249 000 €. 

Missa heller inte:

Radhus i Capistrano Village med 2 sovrum och 2 badrum. 250 000 €

Lägenhet med 2 sovrum och 2 badrum i Algarrobo (ovanför berget El Capistrano). 275 000 €.

Lägenhet med 2 sovrum i Oasis med solterrass. 290 000 €.

 


Bästa köp under 160 000 €:

Lägenhet med 1 sovrum i Capistrano Village. Stor terrass i söderläge. Havsutsikt. 159 000 €

Se också denna lägenhet med 1 sovrum i Village. 152 000 €

Lägenhet i populära Verano Azul, havsutsikt. 160 000 €

 


Mest spektakulära köp alla kategorier

Mäktigt hus med 5 sovrum och privat pool i Fuente del Baden II (öster om Capistrano Village). 490 000 €.

Penthouse beläget precis vid den berömda Europa-balkongen i centrum. (Såld)

(Vi har också fått in ytterligare ett penthouse vid Europa-balkongen med 3 sovrum och 4 terrasser som vi inte får lägga ut offentligt. Skriv till oss vid intresse.)


Bästa köp i byn Frigiliana nära Nerja

Litet radhus med privat takterrass och mycket charm. 136 000 €.

Obs, läs vår stora artikel om att investera i Spanien (uppdaterad 2018).

Närliggande områden Torrox Costa och Costa Tropical

I fjol fick Nerja en tung internationell utmärkelse som benämnde staden ”Spaniens vackraste kustby”. Vi som sitter på siffror från uthyrning i området vet också att intresset för denna underbara stad vid Medelhavet bara ökat och ökat och nu under veckan (juni 2018) kom det flera bevis på detta i ett par tunga internationella omröstningar. Euroweeklynews uttrycker det bäst i sin artikel om Nerja som ”Axarquias rising star”: ”Pretty geology, a lack of crowds, crisp water and greenery make it a winner with most who are willing to try it. And revellers also have time for a quick dip in the river’s waterfalls”. Det starka internationella intresset kommer bara trissa upp priserna i Nerja ytterligare, på såväl försäljning som uthyrning. Som ni vet är dock Nerja en liten stad. Intresset börjar därför även spilla över på grannarna i Almunecar och La Herradura.

Vi har under en lång tid funderat på var vi ska expandera vår verksamhet öster om Malaga när det väl blir för svårt att få tag i det man söker i Nerja (vi verkar nå denna punkt snabbare än någon hade kunnat förutse). Vi har övervägt och testat och analyserat områden som Torrox Costa och Torre del Mar, de östra förorterna till Malaga, samt Costa Tropical. Nu börjar det stå mer och mer klart att skandinaver föredrar Costa Tropical med Almunecar och La Herradura som de mest populära orterna däromkring (men även Salobrena är intressant). Utbudet är bra, och priserna är ungefär där Nerja var för 2 år sedan. Uthyrningen växer dessutom och det är tydligt att det enorma trycket på marknaden i Nerja spiller över på Herradura/Almunecar, och vi börjar således även ta in bostäder för uthyrning i dessa områden. Vi kommer fortsätta ta in objekt även i Torrox Costa, men det är bara att inse att Herradura-området är mer attraktivt ur flera synvinklar (Torre del Mar är dock inget vi kommer satsa på framgent, mer än ev. något projekt med nyproduktion).

Välkommen ner på visningar med vår nya medarbetare Emil, som får sköta om vår satsning i detta område. Skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information om bostäder i detta område.

 Se vår kategori med hus och lägenheter till salu på Costa Tropical här.

Exempel på fastighet till salu på Costa Tropical (10-15 minuter från Nerja):

April månads härligaste objekt i Spanien! Underbar Vingård (uppdelad på 2 lägenheter) med tillhörande Atelje på 40 m2, Salobreña, Costa Tropical.  5000 m2 stor tomt. Havsutsikt. 390 000 €

Skriv till info@spanskafastigheter.se för fler bilder/information eller för att boka tid för visning.

Besöksadress: Calle Pintada 9, Nerja. Telefon: 0034 669 738 682 Denna artikel publicerades först i vårt nyhetsbrev för Nerja. Klicka här för att prenumerera på kommande nyhetsbrev.

Besök gärna vår vår Facebook-sida. Över 13000 följare.

Märkt som , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv