Bostad i Spanien? Mäklare med fokus på bra investeringar för dig som vill köpa hus eller lägenhet för uthyrning

Capistrano 21 – nya lägenheter i centrala Nerja!

Området Capistrano 21 ligger i centrala Nerja, precis utanför stadskärnan, i ett lugnt område bakom fotbollstadion. Det ligger i höjd med Capistrano Village fast närmare stan. Det är enkelt att ta sig till centrum då det inte är några direkta backar. Cirka 1 km. till huvudgatan Calle Pintada (där ni också hittar några av stadens bästa restauranger, och vårt kontor på nummer 9) och strax över 1 km. till närmaste stranden, Burriana.

Ljus och modern, skandinavisk design. Rymliga lägenheter, med öppen planlösning. Lägenheterna har dessutom väl tilltagna terrasser med eftermiddagssol, och några har dessutom tillgång till privat trädgård.

Närområdet:

 • Direkt i närheten ligger det 2 gym (det större sportcentret och Time sport), tennisbanor, badhus, mataffärer, bageri, ” Farmers Market”, fiskaffär, restauranger, etc. Det ligger också relativt nära startpunkten för den berömda vandringsleden ”Rio Chillar.
 • Busshållplatser finns också i den direkta närheten. Det är inget måste att ha tillgång till bil i detta centrala läge. Dettta är för övrigt ett lugnt område, med nästan ingen trafik alls då det är en återvändsgränd (cul de sac). Ljudnivån överlag är lugn, och det är grönområden runtom.
 • Pool i området.
 • Säljes med utrustade kök (ink. tvättmaskin, diskmaskin, elektrisk ugn, kylskåp etc.) och badrum samt A/C. Förinstallation Internet.
 • Garage (källarvåning) säljes separat.
 • Hiss i byggnaden. ”Private enclosure” (vem som helst kan inte komma in i komplexet).
 • Handikappanpassat.
 • Solpaneler på taket står för varmvattnet.

Perspektivbild från lägenhet med takterrass

Betalningsplan: 6000 € för reservation. 40 % under byggnation. 60 % vid lagfart. Vi ansöker med banken. Läs mer om banklån här (högst 60 %).
Byggtid: Capistrano 21 beräknas stå klart sista kvartalet 2020.

Capistrano 21 – moderna och ljusa lägenheter i centrala Nerja

21 lägenheter. Havsutsikt från vissa lägenheter med takterrasser. Alla lägenheter ligger dock i syd/västerläge med eftermiddagssol. En del av lägenheterna på markplan har trädgårdar. Samtliga lägenheter har stora fönster för att maximera insläpp av ljus.

1-2 sovrum och 1-2 badrum. Vissa med takterrasser, andra med balkonger/täckta terrasser och/eller trädgård. Byggytor och storlek på terrasser och trädgårdar samt läget i fastigheten bestämmer priset.

Generella planlösningar (mer detaljerade skickas via mail):

Byggyta 2 sovrum med takterrass: 134 m2. Terrass: 17,84 m2.

Byggyta 2 sovrum med terrass:  87,68 m2. Täckt terrass: 14,79

Byggyta 2 sovrum med trädgård: 88,21 m2. Terrass: 14,69

2 sovrum med takterrass

2 sovrum första våning

2 sovrum med trädgård – storlek på trädgård varierar beroende på läge

Vitvaror till kök, badrum etc. håller hög kvalitet. 

 • 5 penthouse-lägenheter med privata takterrasser. 2 sovrum och 2 badrum. 325 000 – 365 000 € (den dyraste: byggyta: 70,45 m2, terrass: 78,75 m2)
 • 1 penthouse med takterrass och 1 sovrum och 1 badrum. 221 000 € [RESERVERAD]
 • 6 lägenheter på första våningen med terrass, 2 sovrum och 2 badrum. 220 000 – 259 000 €
 • 7 lägenheter på markplan med terrass och trädgård, 2 sovrum och 2 badrum. 223 000 – 263 000 €
 • 1 lägenhet på markplan med terrass och trädgård, 1 sovrum och 1 badrum. 215 000 €
 • 1 lägenhet på markplan med terrass, 2 sovrum och 1 badrum. 215 000 € (byggyta: 69,59 m2, trädgård: 18,3 m2, terrass: 14,69 m2)
 • 1 lägenhet på bottenplan med terrass och trädgård, 1 sovrum och 1 badrum (byggyta: 58 m2, trädgård: 5,51 m2, terrass: 17,20 m2) 175 000 €

* Yta på terrasser: 11,54-78,75 (de flesta ligger över 15 m2). Byggytor: 44,81 m2 – 82,98 m2 (de flesta ligger runt 70 m2). Yta trädgårdar: 4 m2 – 104,28 m2 (8 lägenheter med trädgårdar).

Lägenhet på våning 1. Från vardagsrum/kök

Kostnad för parkeringsplats i garaget: 10500-15000 €. Det finns bara 3 parkeringsplatser (12,50 m2) för 15000 €, och dessa inkluderar förrådsutrymme.

Gemenskapsavgiften är inte exakt fastställd förrän det är färdigbyggt, men en normal gemenskapsavgift i Nerja ligger på cirka 1500 € per år. Fastighetsskatten i Spanien baseras på det skattemässiga värdet. I genomsnitt ligger skatten på en lägenhet på ca. 100 m2 på ungefär 500 € per år.

Obs! Detta är med allra största sannolikhet det sista projektet i centrala Nerja med dessa priser. Det är något överraskande för alla i området att den spanska byggfirman lyckats få tag i en tomt i centrala Nerja med plats för ett relativt stort projekt med lägenheter. Detta är helt enkelt undantaget som bekräftar regeln att det inte finns några större tomter med bygglov kvar i Nerja och att de som finns är öronmärkta för lyxprojekt. Om du vill ha ett centralt och nytt projekt under 300 000 € i Nerja är detta projektet för dig.

Capistrano 21 byggs av största byggfirman i området. De sitter på flera tomter sedan länge, och börjar uppenbarligen sin nysatsning med den mest centrala då det är där störst efterfrågan råder (de flesta andra tomter ligger utanför de centrala delarna av staden, många längs vägen ut mot Maro).

För alternativ läs vår översiktsartikel över nyproduktion i och runt Nerja. Läs också vår artikel med de bästa köpen (begagnade objekt) i Nerja här och nu.

Uthyrnings-potential

Vi tar mer än gärna in lägenheter i detta projekt i vår uthyrnings-portfolio. Efterfrågan på nyproducerat är stark i centrala Nerja, men utbudet är mycket begränsat. Det mesta är byggt på 70- 90-talet och börjar bli slitet. Nya lägenheter har således en stor fördel på denna starka uthyrnings-marknad.

Capistrano 21 – karta

Referens: SF Capistrano 21.
Pris: 170-365 000 €. Det tillkommer som brukligt på nyproduktion kostnader på cirka 13,5-14,5 % (skatter, advokatkostnad, registrering i fastighetsregister etc.).

Skriv till info@spanskafastigheter.se för mer information (såsom planlösningar) eller för att boka visning av byggplatsen.

Vardagsrum/kök – lägenhet på markplan

Detaljerad betalningsplan:

Reservationsavgift (den reserveras i 24 timmar så att köpare hinner överföra summan) på 6000 €. Denna summa dras sedan av från första inbetalningen på 20 % som sker vid undertecknande av köpeavtalet. Ytterligare 20 % betalas under byggnation. Resterande summa, 60 %, betalas vid tillträdet.

Promotorn har bankgaranti för alla inbetalningar köparen gör. Fler bilder hittas längst ner i artikeln.

Om att investera i nybyggda bostäder i Nerja

I mitten av december 2017 lanserade vi Terrazas de Ladera i det vackra området Ladera del Mar. Dessa 26 lägenheter sålde slut på under 3 månader, vilket säger en hel del om hur stark marknaden i Nerja är, och hur stort suget är efter nyproduktion. Det var länge sedan det tog slut på intressanta tomter att bygga nytt på, och de flesta fastigheterna i området är i behov av modernisering. Många hittar därför inte det de söker. I maj förra året lanserade vi fas 2 Balcón del Mar, ytterligare 22 lägenheter, som sålde slut strax efter årskiftet. Sedan dess har det lanserats Royal Palm (till markant högre priser) och några radhus och enstaka lyxvillor. Även dessa bostäder är i princip slutsålda efter ett år. Detta projekt med 21 centrala lägenheter till bra priser är således efterlängtat.

Vi har ett helhelhetskoncept med en inkörd uthyrningskanal mot den europeiska marknaden (inte minst då Sverige) sedan 2012. Vi kan således hjälpa dig att snabbt få igång en uthyrningsverksamhet på din lägenhet i Capistrano 21, inklusive allt arbete vad det innebär att tillgodose krav för licenser, marknadsföring, nyckelhantering, etc.

Många köper bostad i Nerja enkom som investering (staden utsågs nyligen till ”Spain´s rising star”). Läs mer om att investera i Spanien (siffror etc. från olika regioner). Vad det gäller nyproducerade lägenheter så ökar de markant i pris ju närmare färdigställande de kommer.
Nerja anses vara Costa del Sols pärla

Nerja är en av de mest eftersökta destinationer på Costa del Sol med totalt 13 km stränder som erbjuder en mängd olika vattensporter och små vikar för dem som söker lugn och ro. En gång i tiden var Nerja en charmig fiskeby och detta märks. Staden är en av få ställen som lyckats bevara sin traditionella charm med smala kullerstensgator, vitkalkade hus och typiskt spanska torg. Samtidigt finns här alla moderna bekvämligheter med många gatubutiker, tapasbarer och ett brett utbud av restauranger att välja från (över 300!).

Nerja har bra kommunikationer, och ligger bara 45 minuters bilresa från Pablo Ruiz Picasso International Airport i Malaga och det är drygt 35 minuter till Málaga tågstation som förbinder Malaga – Madrid på 2 timmar 30 minuter. Golfbanan Baviera ligger inom 20 minuters bilresa. Skidbackarna i Sierra Nevada i Granada ligger lite över en timmes bilresa bort.

Inbäddat vid foten av Sierra Almijara har Nerja ett unikt mikroklimat med temperaturer från 15-25º grader på vintern och 25-32º på sommaren. Med mer än 320 soldagar per år, vilket gör det till en av de bästa platserna att bo på i Europa.

Staden Nerja  blev för övrigt utnämnd till Spaniens vackraste kustby i en internationell omröstning förra året och staden slår nya rekord på uthyrningsmarknaden varje säsong. Nuförtiden sträcker sig högsäsongen långt in i hösten (detta innebär högre uthyrningspriser överlag), och objekt i bra lägen har en beläggning på i genomsnitt 44 veckor per år. En stor fördel för detta projekt är att det är nybyggt. Det finns väldigt få nybyggda fastigheter i staden och alltmer kräsna turister kräver moderna boenden – och är beredda att betala för det!

En akilleshäl för Nerja har länge varit bristen på reningsverk. Det efterlängtade reningsverket kommer dock att invigas 2019. Dessutom har de nya styrande i Axarquía lovat att genomföra projektet med marinan i Penoncillo (strax utanför Nerja). I samband med detta har aktörer bland annat också börjat titta på möjligheterna att uppföra en ny golfbana i området. Den starka spanska ekonomin har återhämtat sig och i och med det börjar man genomföra planerade, större investeringar som inte blev av i och med den stora krisen 2008.

Juni 2018. Euroweekly angående Nerjas rad av internationella utmärkelser den senaste tiden: ”With the awards reportedly judged on the increases in positive reviews, searches and booking interests, they merely demonstrate the growth of the town’s appeal, not how wonderful a destination it is.”

Framtiden ser ljus ut för östra Costa del Sol i allmänhet och för Nerja i synnerhet.

Bilavstånd till:

– Närmaste golfbana (Baviera): 15-20 minuter (20 minuter till golfbanan i Anoreta, och 20 till Los Moriscos)

– Flygplatsen i Malaga: 40 minuter

Torrox Costa: 10 minuter
Läs också:

info@spanskafastigheter.se

Release-video Capistrano 21:

 

Märkt som , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Månadsarkiv